середа, 04 грудня 2013 11:03

Християни східного обряду відзначають сьогодні Введення в храм Богородиці

Християни східного обряду відзначають сьогодні Введення в храм Богородиці
Фото: ukraine.ui.ua

У середу 4 листопада, православні та греко-католики відзначають Введення в храм Пресвятої Богородиці - одне з 20 головних православних свят року.

За переказами , коли Діві Марії виповнилося 3 роки, батьки повели її в старозавітне єрусалимський храм , щоб присвятити своє дитя служінню Богу , виконавши таким чином обітницю , даний Господу напередодні народження дівчинки.
Священик , який зустрів Марію в церкві , повів її до вівтаря , куди з усіх людей тільки раз на рік входив він сам з очисною жертовною кров'ю. Вручивши дитя волі Божій , батьки Марії повернулися додому , а дівчинка залишилася жити в приміщенні для дів , яке знаходилося при храмі.

За старих часів на Русі асоціювали свято Введення з початком справжньої зими , її вступом у свої права. Оскільки грудень був багатий всілякими святами , люди прагнули дізнатися , яка погода випаде на святковий час.

За народною прикметою , якщо на Введення буде мороз , то і всі свята опиняться морозними.

Свято Введення - один із днів, коли тим, хто виконує Різдвяний піст, дозволяються невеликі послаблення - зокрема, вживання в їжу риби та ікри.

Зараз ви читаєте новину «Християни східного обряду відзначають сьогодні Введення в храм Богородиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі