середа, 02 лютого 2011 14:20

Гроші на фільм про українських повстанців присилають євреї і росіяни

Гроші на фільм про українських повстанців присилають євреї і росіяни

За романом українського письменника Василя Шкляра "Чорний Ворон" знімуть однойменний фільм.

Про це у коментарі Gazeta.ua розказав автор книги.

"Зараз оголосили кастинг на місце режисера фільму та виконавця головної ролі отамана повстанської армії Чорного Ворона. І режисер, і актор мають бути українцями, щоб відчували цей дух боротьби й змогли передати його на екрані. Це буде найважчим. Аби не вийшла якась уявна боротьба, щоб глядачі відчули дух 20-х років", - сказав Шкляр.

Письменник говорить, що йому пропонували запросити режисером Єжи Гофмана.

"Я хочу все таки, щоб режисер був українцем. А з ними проблема - мало хто в Україні знімав повнометражні фільми. Найчастіше роблять документальні та короткометражні. Багато режисерів приходять, але важко вибрати. І молоді, і старшого покоління йдуть. Ось тільки-но з одним переговорив", - зауважив Шкляр.

На роль отамана Чорного Ворона пропонували взяти російського актора Олександра Дяченка.

"Він найбільше підходить за зовнішністю, але я не бачив його в серйозному образі й, навіть, не знаю чи говорить він українською. Скоріше за все будемо їздити по українським театрам і шукати актора на роль. Але це вже після того, як режисера знайдемо. Без нього не можу не сценарій написати, не акторів вибирати", - додав Шкляр.

Фільм почнуть знімати, коли зберуть перші 10 млн грн. Точного кошторису ще немає.

"Оголосили про збір коштів - надсилають по-трошки. Скільки вже є - не знаю, дякувати Богу, бухгалтерією не займаюсь. Але знаю, що більше всіх присилають євреї й росіяни, а не українці. Коли знайдемо режисера, будемо влаштовувати більш потужні акції, аукціони. Продаватимемо картини художників, які зголосяться допомогти. Леонід Кравчук надасть ручку, якою підписував документ про розпад СРСР", - розказав Шкляр.

Письменник сподівається, що держава виділить декілька мільйонів.

Фільм будуть знімати на Черкащині, в Чигиринському районі, де відбувається дія твору.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на фільм про українських повстанців присилають євреї і росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі