вівторок, 13 жовтня 2020 00:45

Голлівуд знов знімає Клеопатру

Голлівуд знов знімає Клеопатру
"Клеопатра" 1963-го на момент виходу був найдорожчим фільмом в історії. Кінокомпанія 20th Century Studios ледь не збанкрутіла. Фото: Pinterest

Компанія Paramount придбала права на зйомку біографічної драми про єгипетську царицю Клеопатру. Її зіграє ізраїльська актриса Галь Гадот. Відома за роллю Диво-жінки у всесвіті кінокоміксів Marvel.

На аукціоні за "Клеопатру" Paramount обійшла студії Warner Bros. і Universal та сервіси Netflix і Apple. Режисером стане Петті Дженкінс, яка зняла "Диво-жінку". Продюсер цього фільму також приєднається до продакшену.

"Клеопатра" 1963-го на момент виходу був найдорожчим фільмом в історії. На зйомки витратили $31 млн. Це сучасні $260 млн. Стала найкасовішою стрічкою того року, але окупити витрати не вдалося. Кінокомпанія 20th Century Studios ледь не збанкрутіла. Звільнили понад 2 тисячі працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли людина когось любить, це порушує її суверенітет - режисерка Тамара Трунова

Роль цариці виконала Елізабет Тейлор. Стала першою актрисою в історії, яка отримала гонорар в мільйон доларів. Зараз це дорівнює $8 мільйонам. Кінокомпанія хотіла догодити зірці, тому зйомки планували в її рідному Лондоні. Але напередодні Тейлор ледь не померла від запалення легень. Острівна погода погіршувала її здоров'я, тому продакшн перенесли до Риму.

На знімальному майданчику Елізабет закрутила роман з Річардом Бартоном. Він грав коханця Клеопатри Марка Антонія. Одружилися після прем'єри. Це додало фільму популярності. Через шлюб акторів відмінили вихід другої частини "Цезар і Клеопатра".

Тейлор та Бартон розлучилися після 10 років подружнього життя. За рік знов одружилися і знов розлучилися. Разом знялися в одинадцяти фільмах.

Для "Клеопатри" 1963-го створили 26 тисяч костюмів та 79 декорацій. Це спричинило дефіцит будівельних матеріалів в Італії. Елізабет Тейлор за фільм змінює 65 суконь. Ввела в моду коротку стрижку, браслети у формі змії та чорну підводку. Макіяж з довгими стрілками досі має назву "Очі Клеопатри".

Зараз ви читаєте новину «Голлівуд знов знімає Клеопатру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі