середа, 31 липня 2013 11:32

Голі груди українок покажуть на Венеційському кінофестивалі

Голі груди українок покажуть на Венеційському кінофестивалі
Фото: facebook.com/ukraineisnotabrothel

Оголосили повну програму одного з найстаріших кінофестивалів Європи. Цьогоріч на 70-му Венеційському кінофестивалі покажуть нові роботи таких режисерів, як Кім Кі Дук, Террі Гілліам, Джонатан Глейзер, Анджей Вайда, Хаяо Міядзакі.

Фільмом відкриття стане науково-фантастичний трилер Альфонсо Куарона "Гравітація", де знялися Джордж Клуні і Сандра Буллок. Уперше в історії фестиваль відкриється картиною у форматі 3D.

В основній програмі переважають американські стрічки - усього їх шість. Також, протягом останніх двох років документальне кіно займає все більше місця в програмі фестивалю. Так, цього року у позаконкурсній секції представлено 10 стрічок.

У позаконкурсні покази потрапила і документальна робота про український жіночий рух Femen. "Україна не бордель" - перша документальна робота австралійської режисерки Кітті Грін (Kitty Green). "Я роблю експериментальні та документальні стрічки, які досліджують тему невинності, жіночності та сексуальності" - пише Кітті Грін на своєму сайті.

В одному з інтерв'ю австралійському виданню молода режисерка розказала, що вирішила знімати про Femen стрічку, коли побачила у газетах фото дівчат з оголеними грудьми. "Вони були напівголі і тримали в руках плакати "Україна - не бордель", і я просто подумала, що якось дивним чином (а саме голими) протестують проти секс-туризму".

/media/video/509496/1_509496.mp4

Знімала стрічку австралійка у 2010-му році. У її розпорядженні була лише маленька камера і декілька радіомікрофонів. Вона провела з групою шість тижнів. В описі до її документальної стрічки йдеться, що авторка досліджує еволюцію Femen, які спершу хотіли просто привернути увагу до сексуального рабства в Україні.

Кінофестиваль у Венеції стартує 28 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Голі груди українок покажуть на Венеційському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі