вівторок, 15 вересня 2020 16:54

"Гайдамаки" та Тоня Матвієнко записали саундтрек до фільму "Червоний. Без лінії фронту"

"Гайдамаки" та Тоня Матвієнко записали саундтрек до фільму "Червоний. Без лінії фронту"
В історичному фільмі "Червоний. Без лінії фронту" актор Микола Береза зіграв головного героя - студента, який починає боротися за незалежність України. Фото: facebook.com

Гурт "Гайдамаки" та співачка Тоня Матвієнко записали саундтрек до історичної драми "Червоний. Без лінії фронту". Кліп на пісню Марш "Україна" (Чорними хмарами) опублікували на YouTube. У відео увійшли кадри з майбутнього фільму.

Слова до композиції "Марш "Україна" (Чорними хмарами) належать поетові та прозаїку Івану Багряному, музика – композитору й бандуристу Григорію Китастому. Оригінальне аранжування пісні здійснив фронтмен "Гайдамаків" Олександр Ярмола разом із колективом. Режисерка кліпу Анастасія Єрмоленко.

"Червоний. Без лінії фронту" - це приквел стрічки 2017 року "Червоний" про колишнього командира Української повстанської армії Данила Червоного, який 1947-го очолив повстання і втечу в'язнів із ГУЛАГу.

У картині "Без лінії фронту" розповідається історія становлення героя. Дія відбувається у 1938–1939 роках. Данило Червоний безтурботно вчиться у Кременецькому ліцеї. З друзями ходять по винних барах, п'ють, гуляють, танцюють. Раптом вирішують включитися в боротьбу за незалежну Україну. Бо відчули, що не можуть бути українцями на своїй землі, за сюжетом. В основі стрічки - однойменний роман письменника Андрія Кокотюхи, який також написав сценарій екранізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українському кіно потрібні зірки

"Данило Червоний - образ нового національного героя. Борця, який відповідає на удар. Не підставляє другу щоку. Веде боротьбу проти значно сильнішого ворога. І зазнаючи локальних поразок, стикаючись зі зрадами, втрачаючи друзів, він все одно перемагає. Мені хотілося б, щоб сучасні українці так само більше налаштовувалися на перемогу", - каже Кокотюха.

Презентація кліпу відбудеться 15 вересня о 19:30 у столичному парку імені Тараса Шевченка в рамках проєкту "Кіновернісаж просто неба".

Прем'єра фільму запланована на 29 жовтня.

"Гайдамаки" та Тоня Матвієнко вже вдруге долучилися до створення саундтреку до фільмів про історію повстанського руху і долю Данила Червоного. 3 роки тому музиканти виконали пісню "Ой, у лузі червона калина…", яка прозвучала у стрічці "Червоний". Стала хітом на YouTube і щодня набирає від 3 тис. до 6 тис. переглядів. Загалом відео подивилися 3,2 млн глядачів.

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" та Тоня Матвієнко записали саундтрек до фільму "Червоний. Без лінії фронту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі