вівторок, 13 березня 2012 18:54

Французький філософ Славой Жижек розкритикував президента Могилянки

Французький філософ Славой Жижек розкритикував президента Могилянки
Фото з сайту nika.x-31.com

Французький філософ Славой Жижек розкритикував президента Могилянки

Всесвітньо відомий філософ Славой Жижек надіслав листа президентові Києво-Могилянської академії Сергію Квіту. У тексті листа він засудив закриття Центру візуальної культури, котрий сьогодні було позбавлено приміщення.

На сьогоднішній день Жижек входить у топ-25 найважливіших публічних інтелектуалів світу за версією журналів Prospect Magazine (Велика Британія) і Foreign Policy (США).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президент Могилянки не визначився, під кого хоче прогнутися" — Дарина Степаненко

Жижек висловив "стурбованість" конфліктом між ЦВК та призупиненням роботи Центру.

"Такі дії несумісні з образом демократичного університету. Тому я наполегливо закликаю вас відновити роботу Центру в повному обсязі", - заявив він у листі Сергію Квіту.

"Багато моїх колег у з середовища інтелектуалів брали участь у різних заходах ЦВК, і я чув від них лише найкращі відгуки, що свідчить про актуальність та рівень критичного мислення, який зараз розвивається у стінах НаУКМА", - пише філософ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Києво-Могилянки про ляпас Табачнику: Нас намагаються підставити

На думку Жижека, Могилянка тільки виграє від діяльності Центру візуальної культури.

"Мені відомо, що ЦВК — це спільнота соціально-ангажованих науковців, студентів, художників та активістів, які шукають дієву альтернативу неоліберальній системі, і які зосереджені на змінах соціальної структури відповідно до ідей свободи та рівності" - пише Жижек.

Жижек зізнався, що був здивований закриттям виставки "Українське тіло" та призупиненням роботи ЦВК.

На останок мислитель пообіцяв невдовзі приїхати до Києва.

У грудні цього року Жижек планує прочитати лекцію у Могилянці, але наполягає, щоб вона відбувалась у приміщенні Центрі візуальної культури.

Нагадаємо, сьогодні президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт заборонив проводити заходи у Староакадемічному корпусі університету. Саме там знаходиться Центр візуальної культури (ЦВК), навколо якого вже місяць розгоряється конфлікт.

10 лютого президент Могилянки закрив виставку "Українське тіло", що експонувалась у ЦВК. Виставку назвав "лайном" і звинуватив у пропаганді порнографії. Тижнем пізніше Вчена рада академії призупинила діяльність Центру.

27 лютого під стінами Могилянки на акцію протесту зібралось більше сотні студентів та художників. Після акції Сергій Квіт заявив, що роботу Центру буде поновлено.

Останніми подіями у ЦВК були феміністична виставка "Жіночий цех" та презентація нового випуску часопису "Політична критика".

Зараз ви читаєте новину «Французький філософ Славой Жижек розкритикував президента Могилянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі