пʼятниця, 04 листопада 2016 14:42

Фрагменти тіл українських військових покажуть на виставці

Фрагменти тіл українських військових покажуть на виставці

18 листопада о 19:00 в київській галереї Dymchuk відкриють персональну виставку Сергія Радкевича "Фрагменти". Триватиме до 16 січня.

В роботах митця поєднують абстрактне зображення та фігуративні елементи. За основу для графіки та живопису він бере лекала військової форми різних епох. Вони - тло, на якому проявляють фрагменти тіла. Це - понівечені та закатовані тіла українських військових.

"Це - мій особистий маніфест проти насильства. Розуміння травми, з якою ось вже кілька років живе кожен українець", - каже Радкевич

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину "Сергій Нігоян. Вірменський мотив" намалював львівський художник

Попередні роботи Радкевича – монументальні, в основі яких релігійна іконографія. 2014-го він працював із мішенями-людськими силуетами, які використовують на стрільбищах. Розпис "Упокій" присвятив усім тим, хто постраждав від насильства з боку влади. Мотив мішені також використаний у розписі "Сергій Нігоян. Вірменський мотив. Упокій". У роботах останнього року митець часто використовує шрифт Брайля.

Раніше, художник Сергій Радкевич протягом року щодня малював по одній картині із зображенням святого, якого вшановують цього дня.

Зараз ви читаєте новину «Фрагменти тіл українських військових покажуть на виставці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі