пʼятниця, 24 травня 2013 18:38

Фонд Ігоря Янковського провів грандіозний український прийом на 66-му Каннському кінофестивалі

Фонд Ігоря Янковського провів грандіозний український прийом на 66-му Каннському кінофестивалі

23 травня 2013 р. в Каннах відбувся Український прийом на честь молодих кінематографістів, що беруть участь в роботі Short Film Corner – офіційній програмі 66-го Каннського кінофестивалю, а також з нагоди 25-річчя присутності Міжнародного кінофестивалю "Молодість" в Каннах. На заході були присутні: голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова, генеральний директор Міжнародного кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчи і заступник генерального директора Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко.

Цього року "Український Вечір" в Каннах був організований за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду "Ініціатива в ім'я майбутнього". Ігор Янковський, Голова Наглядової Ради фонду звернувся до гостей заходу зі словами: "Сьогодні ми проводимо Український прийом на честь молодих кінематографістів, що представили свої роботи в спеціальній програмі Каннского кінофестивалю. Упевнений, що через декілька років хтось з них стане володарем "Золотої пальмової гілки". Але для цього мало зняти хороший фільм. Необхідно ще й отримати можливість показати свою роботу критикам, брати участь у міжнародних кінофестивалях. Завдання нашого фонду "Ініціатива в ім'я майбутнього" – допомагати проявитися молодим талановитим українцям, надавати їм підтримку на найскладнішому початковому етапі, направити імпульс для подальшого розвитку".

"Український вечір" зібрав більше 200 професіоналів, прихильників кіномистецтва, зокрема, директорів європейських кінофестивалів, кінопродюсерів і кінокритиків, журналістів, представників міжнародних дистриб'юторських компаній і художніх агентств.

Відвідувачі із захватом насолоджувалися сучасними мелодіями у виконанні юного віртуоза Ярослава Джуся. Музикант викликав справжній фурор і неймовірний інтерес у публіки, тому Ярославу навіть довелося розповісти іноземним гостям історію української бандури.

У другій частині прийому багаточисельні гості, зачаровані і натхненні національними українськими мелодіями в сучасному виконанні Ярослава Джуся, зійшлися разом в запальному танку. Навіть по завершенню заходу, у вечірній прохолоді набережної Круазетт панувала тепла дружня атмосфера, гості спілкувалися і танцювали, зовсім не кваплячись покидати гостинний "Український прийом".

Вечір, організований Фондом Ігоря Янковського "Ініціатива в ім'я майбутнього" на честь молодих кінематографістів-учасників Short Film Corner 66-го Каннського кінофестивалю, гідно і незабутньо представив культурному товариству Європи українську культуру, таланти України, національне кіно і музичне мистецтво.

Зараз ви читаєте новину «Фонд Ігоря Янковського провів грандіозний український прийом на 66-му Каннському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі