четвер, 17 серпня 2017 05:28

Фільми й книжки про Гаррі Поттера спричиняють зменшення кількості азіатських сов

Фільми й книжки про Гаррі Поттера спричиняють зменшення кількості азіатських сов


Британський науковець професор Вінсент Нейман, припустив, що попит на придбання дикіх сов в Індонезії пов'язаний із популярністю книжки та фільму про чаклуна Гаррі Поттера, британської письменниці Джоан Роулінг. Сови там виконують роль поштарів. У чаклуна Гаррі Поттера була сова Букля. Вчений зазначив, що до перекладу "Гаррі Поттера" індонезійською в 2000 році, птахи в країні майже не продавалися. А з 2012 сови все більше стають жертвами індонезійських браконьєрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: IKEA розповіла, як зробити з килимів костюм Джона Сноу

"У 1990-х роках під час огляду ринків птахів я, як правило, бачив одну або двох сов, які траплялись серед тисяч диких птахів. Тривалий час взагалі не бачив таких пропозицій. Тепер, заглядаючи на ті ж сайти, ми можемо бачити десятки сови для продажу різноманітних видів. Пропоновані сови - взяті з дикої природи", каже Нейман

"Спостерігаємо в Індонезії значне збільшення популярності сов в цілому. Також любителі сов-самок створюють групи в соціальних мережах для обміну інформацією про те, як і де тримати сов", - каже науковець.

Фанати фільму"Гра престолів" купують і відмовляються від собак породи хаски, які фігурували в першому сезоні кіносаги. В кінці 2012-го року Асоціація сибірських хаскі зафіксувала кілька сотень дзвінків від господарів, які питали, що їм робити з собакою. Ймовірно, частина з них, коли тварини виростали, виганяли їх на вулицю. За собаками породи сибірський хаскі важко доглядати - їм необхідно пробігати по кілька кілометрів на день. Також собак щодня потрібно вичісувати, щоб у них не звалялася шерсть.

Зараз ви читаєте новину «Фільми й книжки про Гаррі Поттера спричиняють зменшення кількості азіатських сов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі