вівторок, 07 вересня 2021 12:45

Фільм про українську гімнастку висунули на "Оскар"

Фільм про українську гімнастку висунули на "Оскар"
Швейцарсько-французько-українську драму "Ольга" висунули на премію "Оскар" у номінації "Найкращий іноземний фільм". Автор: Variety

Швейцарія висунула фільм "Ольга" режисера Елі Ґраппа на здобуття премії "Оскар" у номінації "Найкращий іноземний фільм". Драма спільного швейцарсько-французько-українського виробництва.

Стрічка про гімнастку 15-річну Ольгу, що тренується у Швейцарії. Хвилюється за матір-журналістку, яка висвітлює події на Євромайдані. Дівчина має вирішити: залишитися у спортивному закладі чи повернутися на батьківщину, за сюжетом.

Дебютний показ відбувся на Каннському кінофестивалі. Там фільм отримав нагороду за найкращий сценарій у конкурсній програмі "Тиждень критики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каннах показали драму про українську гімнастку

"Режисер Елі Ґрапп доклав максимум зусиль, щоб вивчити та зрозуміти показані у фільмі події, - розповідає продюсер фільму Сашко Чубко. - У процесі написання сценарію він 15 разів приїздив в Україну та консультувався з кінематографістами, митцями, дослідниками, учасниками Революції гідності. Цей молодий француз зміг зняти один із найпотужніших проукраїнських фільмів. Прикро, що деякі наші земляки, ще не побачивши фільму, прибігли до режисера в соцмережі з абсурдними звинуваченнями в роботі на Путіна, бо героїня-луганчанка спілкується російською. Такі нюанси українського суспільства іноземцям пояснити складно. Але кожному варто подивитися фільм, щоб зробити власні висновки".

Головну роль у фільмі виконала гімнастка родом з Луганська Анастасія Будяшкіна.

"Ольга" бере участь у міжнародній конкурсній програмі фестивалю в Брюсселі.

Українська прем`єра стрічки відбулася на Одеському кінофестивалі. У широкий прокат має вийти в лютому 2022-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із найпотужніших українських фільмів - продюсер розповів про драму-призерку Каннського кінофестивалю

94-та церемонія вручення кінопремії "Оскар" відбудеться у Лос-Анджелесі 27 березня 2022 року. За всю історію висунуті від Швейцарії фільми двічі отримували перемогу в номінації. 1984-го нагороду отримала спортивна драма "Діагональ слона", 1990 року — драма про турецьких емігрантів "Подорож надії".

Зараз ви читаєте новину «Фільм про українську гімнастку висунули на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі