вівторок, 24 жовтня 2006 11:10

Фільм Оксани Байрак "Аврора" висунули на "Оскара"

  Фото студії Оксани Байрак
Фото студії Оксани Байрак

На отримання престижної премії "Оскар" в номінації "Кращий іноземний фільм" від України представлена кінострічка режисера Оксани Байрак "Аврора". Цей фільм присвячений темі Чорнобильської трагедії і розповідає історію вихованки дитячого будинку - маленької дівчинки на ім"я Аврори, яка стала жертвою аварії на Чорнобильській АЕС.

Сценарій "Аврори" Байрак написала спільно з московським режисером і драматургом Петром Гладіліним. Зйомки фільму проходили в Києві, Донецьку, Краматорську, у Чорнобильській зоні та Лос-Аанжелесі.

Головну жіночу роль виконала юна киянка Анастасія Зюркалова. У головній чоловічій ролі знявся відомий російський актор Дмитро Харатьян, а ще одну з ролей виконав американський актор Ерік Робертс.

Прем"єра "Аврори" відбудеться в кінці осені одночасно в Україні і Росії. Українські глядачі зможуть побачити фільм в кінотеатрах з 30 листопада 2006 року.


"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Фільм Оксани Байрак "Аврора" висунули на "Оскара" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі