вівторок, 19 червня 2018 13:41

Фільм "Міф" Леоніда Кантера знову вийде у прокат

Фільм "Міф" Леоніда Кантера знову вийде у прокат
Документальний фільм "Міф" Леоніда Кантера знову вийде у прокат. Фото: vidia.ua

Документальний фільм "Міф" Леоніда Кантера знову вийде у прокат. З 28 червня по 1 липня стрічку покажуть у 8 містах.

Вперше стрічка вийшла в український прокат 8 лютого 2018 року.

За словами організаторів, додаткові покази були заплановані ще до смерті режисера, як вшанування пам'яті головного героя. Доброволець Василь Сліпак загинув 29 червня 2016-го від кулі снайпера.

В селищі Луганське Бахмутського району на Донеччині співак воював у складі Добровольчого корпусу "Правий сектор". Улюбленою партією співака була арія Мефістофеля з "Фауста". Через неї й вибрав позивний "Міф". Уперше артист поїхав на фронт у травні 2014-го. Служив кулеметником у Пісках поблизу Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку. Періодично їздив до Франції. Повертався на Донбас із гуманітарною допомогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табурет біля океану та співаючий доброволець: 5 найвідоміших фільмів Леоніда Кантера

Матеріали для картини допомагав збирати старший брат Василя Сліпака Орест. У документальній стрічці використали анімаційні вставки українського карикатуриста Юрія Журавля. Зобразив героя в образі хлопчика Джельсоміно з казки Джанні Родарі. Він мав сильний голос і допоміг вигнати з країни короля-брехуна. Титри наприкінці фільму "Міф" супроводжує народна пісня "Край лісу на полянці" у виконанні хлопчиків зі львівської хорової капели "Дударик". У цьому колективі Василь Сліпак починав займатися співом.

На Чернігівщині знайшли мертвим українського режисера та співзасновника мистецького хутора "Обирок" Леоніда Кантера.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Міф" Леоніда Кантера знову вийде у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі