понеділок, 14 травня 2018 13:47

Фільм "Кіборги" подивилися 128 тисяч разів

Фільм "Кіборги" подивилися 128 тисяч разів
У вільний доступ виклали український фільм "Кіборги" Ахтема Сеітаблаєва Фото: То є Львів

У вільний доступ виклали український фільм "Кіборги" Ахтема Сеітаблаєва. За 4 дні його подивилися 128 тисяч разів.

Картина про захисників Донецького аеропорту вийшла в прокат 7 грудня 2017-го. 9 травня, на День перемоги, її показали на телеканалі "1+1", а потім оприлюднили у мережі.

У вересні 2014 року загін українських добровольців уперше приїжджає до Донецького аеропорту. Бої за стратегічно важливий об'єкт тривають уже 4 місяці. Новоприбулі мають відбути 2 тижні бойового чергування, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше "Золотих дзиґ" отримала драма "Кіборги"

6 головних героїв фільму - збірний образ бійців. Серед них - кадровий військовий ЗСУ, добровольці різного віку й соціального походження. Музикант із заможної родини, який потайки втік на війну, має позивний "Мажор".

Фільм отримав 6 "Золотих дзиґ". "Кіборги" назвали "Найкращим фільмом". В'ячеслав Довженко отримав нагороду "Найкращий актор у головній ролі". У драмі зіграв бійця з позивним "Серпень". Він - командир "кіборгів", націоналіст із Західної України. Віктор Жданов - "Найкращий актор другого плану". Грає добровольця з позивним "Дєд", родом із Полтавщини. Також стрічку відзначили за сценарій і грим.

14 березня у Вашингтоні відбувся перший у США показ української стрічки "Кіборги". Фільм презентували у Конгресі США в рамках дискусії "Російська гібридна війна проти України. Глобальна відповідь на глобальну загрозу".

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Кіборги" подивилися 128 тисяч разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі