четвер, 07 червня 2007 12:54

Фестиваль хорової музики пройде в Києві в суботу

У суботу в столиці України відбудеться 3 міжнародне свято української духовної музики на честь 240 річниці від дня народження Артемія Веделя.

Свято починається о 10:00.

Програма:

10:00 Служба Божа у Благовіщенській церкві НаУКМА (Національний університет "Києво-Могилянська академія"): Літургія Святого Іоана Златоуста, музика Артемія Веделя, яку виконає зведений хор учасників свята.

Староакадемічний корпус НаУКМА, вул. Сковороди, 2.

12:00 Урочиста хода та мітинг-концерт "Садиба Ведельських".

Від НаУКМА до рогу вулиць Братської та Андріївської.

15:00-18:00 "Веделівський піснеспів" - концерт хорових колективів.

Концертна зала Староакадемічного корпусу НаУКМА, вул. Сковороди, 2.

18:00 Вечірній гала-концерт "Музикійська конвокація. У програмі: концерти Артемія Веделя, ораторія "Києво-Могилянська академія" Віктора Степука за творами випускників Києво-Могилянської академії. Академічна площа НаУКМА, вул. Сковороди, 2.

Учасники свята:

Національна академічна заслужена капела "Думка";

Камерний хор ім. Д. Бортнянського (м. Чернігів);

Хорова капела ім. О. Кошиця (м. Богуслав);

Хорова капела "Дніпро";

Академічний хор ім. П. Майбороди;

Хорова капела "Золоті ворота";

Хорова капела "Почайна";

Державний естрадно-симфонічний оркестр України.

Артемій Лук"янович Ведель (1767-1808), видатний український композитор, творець духовної музики, яка увійшла до золотого фонду української музичної культури. Його хорові духовні твори стали класикою українського партесного концерту XVIII ст. За навчання в старших класах Києво-Могилянської академії Артемій Ведель керував великим академічним хором, який інколи мав у своєму складі до 300 чоловік. Ведель був не лише регентом хору Академії, а й скрипалем-солістом у її симфонічному оркестрі. Паралельно почав писати музику. Працював у Москві, Харкові, Києві.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль хорової музики пройде в Києві в суботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі