четвер, 27 грудня 2012 13:17

FEMEN пише про себе книжку

Автор: Фото: worldpressphoto.org
  Для обкладинки книжки використають фотографію Гійома Ербо. Вона зайняла друге місце на "World Press Photo 2012"
Для обкладинки книжки використають фотографію Гійома Ербо. Вона зайняла друге місце на "World Press Photo 2012"

8 березня у Парижі презентують книгу від засновників жіночого руху FEMEN. Книжка носитиме однойменну з рухом назву і з'явиться в одному з найбільших французьких видавництв "Calmann Levy".

Зараз над текстом працюють лідер руху Анна Гуцол, а також його найактивніші учасниці Інна Шевченко, Олександра Шевченко та Оксана Шачко.

"У книжці ми не відділяємо себе від FEMEN. Ми не живемо нашою ідеєю з 9.00 до 18.00, ми завжди - FEMEN, - каже Анна Гуцол. - Тому читачі побачать історію кожної з нас. Ці історії переплітатимуться, кожна описуватиме якісь знакові моменти у розвитку руху. З'єднає наші розповіді в один сюжет Галя Аккерман - наш перекладач і редактор. Вона є відомим журналістом і публіцистом, також допомагала писати книжку Горбачову. Галя Аккерман сама з Москви. 1984-го емігрувала до Франції. Добре знається на наших реаліях".

Написати книжку запропонувало FEMEN видавництво. Її вже хочуть перекласти і надрукувати у Німеччині. Українських видавців проект поки не зацікавив.

"На обкладинці буде робота французького фотографа Гійома Ербо з Інною Шевченко на фоні багатоповерхівок столичних Позняків. Фото зайняло призове місце на "World Press Photo 2012". Помістимо інші ілюстрацій, але це не буде фотоальбом. Про видання фотоальбому зараз йдуть перемовини з іншим видавництвом".

У день виходу книжки на головному французькому телеканалі "France 2" також презентуватимуть документальний фільм про рух. Нагадаємо, що з осені частина "феменок" осіли у Парижі, де отримали дозвіл на офіційну реєстрацію. Україна ж FEMEN у легалізації відмовила.

Зараз ви читаєте новину «FEMEN пише про себе книжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі