понеділок, 24 січня 2011 13:35

Фаріон презентувала книгу афоризмів Юрія Іллєнка (ФОТО)
6

Фото: Фото: Наталя Чубенко/Gazeta.ua

Наприкінці минулого тижня у столичній книгарні "Є" мовознавець та політик Ірина Фаріон презентувала книгу афоризмів режисера та оператора Юрія Іллєнка "Криниця для спраглих". Він пішов із життя 15 червня 2010 року.

"Після похорон чоловіка, на поминальному обіді підходить до мене Ірина і каже: "Юра постійно говорив неперевершеними афоризмами — треба зібрати їх до купи й видати книгу. Я візьмусь за це". На 40 днів дзвонить мені: "я все зробила". Не очікувала, що вона так швидко впорається. Знала Юрія, як свої п'ять пальців. А коли прочитала книгу, відкрила його для себе з досі незнаної сторони", - розказала на презентації дружина режисера Людмила Єфіменко.

Афоризми упорядковані за розділами: "Життя та смерть", "Творчість як мистецтво", "Мова" , "Політика", "Культура" та інші. Видана книга у львівському видавництві "Місто НВ".

На презентації також були присутні сини Іллєнка Пилип та Андрій, брат Михайло та Ірина Фаріон.

"Ця книга дасть нам силу не впасти під буревієм щоденних, прозаїчних проблем. Не стати суєтою, прямо стояти і проти стояти. Значна частина нашого суспільства смакує ковбасу, пляцки, торти, пироги, голубці. Це все дуже важливо. Але я смакую думками Іллєнка", - зауважила Фаріон.

"Криниця для спраглих" коштує 30 грн 40 коп. Напередодні презентації в книгарню завезли близько 50 екземплярів. Їх одразу розкупили.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фаріон презентувала книгу афоризмів Юрія Іллєнка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі