середа, 07 листопада 2018 16:43

Євробачення-2019: назвали країни-учасниці

Євробачення-2019: назвали країни-учасниці
Євробачення: оголосили кількість країн-учасниць. Фото: rusnext.ru

42 країни підтвердили участь у Євробаченні-2019. Наступного року конкурс прийме столиця Ізраїлю Тель-Авів.

Зокрема, своїх учасників на змагання відправлять Австралія, Австрія, Азербайджан, Албанія, Вірменія, Білорусь, Бельгія, Великобританія, Німеччина, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Македонія, Мальта, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, РФ, Сан-Марино, Сербія, Словенія, Угорщина, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Швейцарія та Швеція.

"Торік Нетта зважилася на мрію, виграла конкурс у Лісабоні та таким чином привезла Євробачення в Ізраїль. Ми в захваті від того, що у Тель-Авіві буде представлено 42 країни та сподіваємося, що мовники будуть надихатися тієї ж мрією", - каже виконавчий директор конкурсу Йон Ола Санд.

Півфінали конкурсу відбудуться 14 і 16 травня. Переможця визначать у фіналі, який пройде 18 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Євробачення-2019 з'явився слоган

2018-го на Євробаченні у Лісабоні брали участь рекордні 43 країни. Така ж кількість учасників була у 2008 та 2011 роках.

Із цьогорічних конкурсантів брати участь у Євробаченні-2019 відмовилася Болгарія. Суспільний мовник цієї держави вважає витрати на конкурс невиправдано високими.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2019: назвали країни-учасниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі