понеділок, 15 травня 2017 00:04

Євробачення-2017: Ексклюзивні коментарі переможця та іноземних глядачів
8

Євробачення-2017: Як португальці вболівали за свого конкурсанта
Фото: Gazeta.ua
Євробачення-2017: Як португальці вболівали за свого конкурсанта
Євробачення-2017: Як португальці вболівали за свого конкурсанта
Євробачення-2017: Як португальці вболівали за свого конкурсанта
Євробачення-2017: Сальвадор Собрал прокоментував перемогу на конкурсі

13 травня під час фіналу Євробачення-2017 у Києві переможцем став 27-річний Сальвадор Собрал від Португалії. Наступного року ця країна вперше за історію Євробачення прийматиме міжнародний пісенний конкурс. Собрал переміг з піснею португальською "Любити за двох", яку написала його сестра. "Композиція особлива, бо дуже проста. Це лірична історія про юнака, який втратив кохану. Він благає її повернутися та полюбити його знову, - каже Луїза Собрал. – Виконання Сальвадора зробило пісню неймовірною. На сцені він пропускає через себе кожне слово. Наче сам стає музикою".

Співак має порок серця. Лікарі повідомили – якщо йому не знайдуть донора серця до кінця цього року, він може не вижити. Перед конкурсом Сальвадору видалили дві грижі. Тому він пропустив перші 7 репетиційних днів на Євробаченні-2017. Їх провела Луїза.

Кажуть, що навіть після перемоги навряд чи мою композицію ставитимуть на радіо, бо вона не підходить за формату. Мене це не засмучує, тому що я не пишу пісень для радіо. Співаю непопулярну музику – джаз та соул

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення-2017: нові 10 фіналістів та ексклюзивні коментарі (фоторепортаж)

"Говорили, що ми даремно вирішили співати португальською. Нібито за англомовну пісню проголосують більше людей. Але я не думав про тонкощі голосування. Хотів лише заспівати красиву пісню чудовою рідною мовою. Глядачам вдалося зрозуміти її, бо я співав від серця. Також кажуть, що навіть після перемоги навряд чи композицію ставитимуть на радіо, бо вона не підходить форматом. Мене це не засмучує, тому що я не пишу пісень для радіо. Співаю непопулярну музику – джаз та соул. Мені подобається це роботи. Торік вийшов перший альбом "Вибач мене". На нього ніхто не звернув увагу. Перемога не змінить кардинально моє життя. Національним героєм себе не вважаю. Герої мають інакший вигляд. А найвідомішим португальцем був і надовго залишиться футболіст Кріштіану Роналду", - сказав Сальвадор. Улітку він вирушить до гастрольного туру Португалією. Готує до випуску другий альбом. Виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд подякував співакові "за те, що повернув справжню музику на конкурс".

Національним героєм себе не вважаю . Герої виглядають інакше. Найвідомішим португальцем був і надовго залишиться футболіст Кріштіану Роналду

Під час виконання ліричної пісні португальця у залі запалили тисячі вогників. На фоні показували відеоряд - густий зелений ліс. Сальвадор співав на маленькій сцені у центрі фан-зони. Був вдягнений у чорне - класичний чоловічий костюм прямого крою та сорочку. На прес-конференції після першого півфіналу з'явився у светрі з написом "Врятуйте біженців" англійською мовою. Закликав європейців допомогти людям, які "біжать від смерті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення-2017: фоторепортаж з червоної доріжки та ексклюзивні коментарі учасників

Собрал вивчав психологію у Лісабонському інституті. Також навчався у музичній академії у Барселоні. На сцені Євробачення-2017 від переможниці минулорічного конкурсу Джамали під час прямого ефіру отримав головний приз музичної першості – кришталеву статуетку у формі мікрофону.

У результаті голосування журі та глядачів набрав 758 балів. Друге місце отримав 17-річний Крістіан Костов з Болгарії із 615 балами. Молдовський гурт "Сонячний удар" став третім зі своєю піснею "Гей, мамо!" та 374 балами. З 26 учасників фіналу Україна посіла 24-те місце.

Не погоджуюся, що Собрал зі своєю піснею випадає з формату Євробачення – телешоу з яскравими вбраннями учасників та піротехнікою. Лорін зі Швеції 2012-го, Джамалі 2016 року та Сальвадору виграти допомогло не шоу

Днями з'явилася інформація, що Крістіан Костов виступав в анексованому Криму у червні 2014 року на День захисту дітей. Служба безпеки поки що не підтвердила і не спростувала це. Учасниці Євробачення-2017 від Росії Юлії Самойловій СБУ заборонила в'їзд в Україну через незаконний перетин співачкою державного кордону 2015-го. Костов - один із наймолодших співаків на конкурсі. Представив пісню "Прекрасний безлад". 2014 року на російському конкурсі "Голос. Діти" його наставником був переможець Євробачення-2008 Діма Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фоторепортаж з репетиції O.Torvald на Євробаченні та спідня білизна Галича у подарунок

"Не погоджуюся, що Собрал зі своєю піснею випадає з формату Євробачення – телешоу з яскравими вбраннями учасників та піротехнікою. Лорін зі Швеції 2012-го, Джамалі 2016-го та Сальвадору виграти допомогло не шоу. Усі вони співали ліричні композиції, майже весь номер стоячи на одному місці. Це перемога самих виконавців та їхніх пісень.

Металічна голова на сцені в O.Torvald – цікаве рішення. Хоча спочатку не зрозумів, що це? Можливо, Ленін?

Сподобався виступ конкурсанта від України O.Torvald. Металічна голова на сцені – цікаве рішення. Хоча спочатку не зрозумів, що це? Можливо, Ленін? Вони дуже відрізняються від решти учасників, тому не потрапили до першої десятки фаворитів. Адже це гурт, а більшість учасників – сольні виконавці. До того ж O.Torvald - єдині на цьогорічному Євробаченні співали рокову композицію. Одначе за них все одно голосували, бо виступили добре. У залі відчувалася сильна підтримка аудиторії, це додатково зарядило пісню позитивною енергією", - сказав президент офіційного фан-клубу конкурсу у Латвії Мирослав Кодіс. Відвідує Євробачення з 2003 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відмовився від подальших участей у Євробаченні

"Також з усіх учасників конкурсу запам'яталися представники Естонії – вітчизняні поп-королі Лаура та Койт Тооме. Вони повернулися на конкурс після 10-річної перерви. З фіналу – Крістіан Костов від Болгарії. Коли почув його виступ на національному відборі, одразу сподобався його голос – чистий та потужний. А також текст захопливої пісні. Говорять, що на Костова вплинув російський співак Діма Білан. З ним Крістіан тісно співпрацював два роки тому на телешоу. Нібито болгарин перейняв стиль Білана та манеру поводження на сцені. Мені так не здається. Костов – самобутній молодий виконавець.

На Євробаченні простежується тенденція до копіювання стилю співаків, які вже стали успішними на конкурсі. У виступі конкурсанта з Румунії – наслідування манери Джамали. Це етномотиви та розповідь особистої історії у композиції

На Євробаченні простежується тенденція до копіювання стилю співаків, які вже стали успішними на конкурсі. У виступі конкурсанта з Румунії – наслідування манери Джамали. Це етномотиви та розповідь особистої історії у композиції. В учасника з Кіпру – стилю російського співака Сергія Лазарева у танцювальних рухах. Загалом цього року, як і минулого, на музичній першості не було одного лідера. Або найхітововішої пісні. Як було, коли у конкурсі брали участь Олександр Рибак або Лорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслана і ONUKA підірвали сцену Євробачення яскравими виступами

До виступу Собрала у першому півфіналі перемогу прогнозували італійцю Франческо Габбані, який виконав динамічну пісню про карму і станцював з мавпою. Так сталося, тому що у Італії раніше за більшість країн-учасників пройшов національний відбір. Серед уже відомих конкурсантів у Габбані довго був найзапальніший номер. І, одного разу віддавши перевагу йому, букмекери довго не змінювали своїх прогнозів. Навіть, коли вже було представлено багато яскравих номерів інших конкурсантів. Активно просуваючи пісню італійця у мережі, його команда, окрім перемоги, переслідувала й іншу мету. Заробити на, нехай і тимчасовій, світовій популярності співака за допомогою відео- та аудіосайтів. Вразила несподівана перемога гурту від Молдови", - додав Кодіс.

Активного просуваючи пісню італійця Франческо Габбані у мережі, його команда, окрім перемоги, переслідувала й іншу мету. Заробити на, нехай і тимчасовій, світовій популярності співака за допомогою відео- та аудіосайтів

Молдовська група "Сонячний удар" поєднує скрипку, саксофон та танцювальну музику. На міжнародному конкурсі "Світова зірка" 2012 року у Голівуді отримали 13 золотих та 4 срібні медалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: O.Torvald видовищно виступили на Євробаченні

"В учасників від України був цікавий номер. Хоча я не дуже люблю рок-музику. Їм вдалося гідно представити свою країну. Щороку Євробачення стає все більш телевізійним конкурсом. А значить – популярнішим. Бо разом зі збільшенням каналів, які його транслюють, зростає аудиторія глядачів. Рівень пісень конкурсантів, порівняно із минулим роком, знизився. Багато учасників копіюють відомих співаків, яких ми вже бачили на Євробаченні", - сказав португальський журналіст Хосе Гарсія. На Євробаченні вже увосьме.

Щороку Євробачення стає все більш телевізійним конкурсом. А значить – популярнішим. Разом зі збільшенням каналів, які його транслюють, зростає аудиторія глядачів

"Україні вдалося втримати організацію конкурсу на доволі високому рівні. Хоча важко перевершити Швецію, де усе було майже ідеально. Я вперше в Україні. З національних страв дуже сподобалися вареники з картоплею та грибами. Українці справили враження приємних та відкритих людей, які завжди готові допомогти. Хоча, на жаль, у Києві небагато жителів добре знають англійську мову. Тому мають труднощі у спілкуванні з іноземцями", - додав він.

На фінальне шоу у столичному Міжнародному виставковому центрі розпродали усі білети. Квитки коштували від 230 до 14 400 грн. Зал вмістив понад 9 тис. глядачів. Фінал конкурсу транслювали 45 різних країн, зокрема Австралія та Сполучені Штати.

Найбільшу кількість балів у фіналі Євробачення-2017 Україна віддала представникам Білорусі. Згідно з підсумками голосування телеглядачів і журі, ми віддали гурту з Білорусі Naviband з піснею Story Of My Life максимальний бал. 10 балів присудили представнику Португалії, 8 - співаку з Угорщини Joci Pápai з піснею Origo.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2017: Ексклюзивні коментарі переможця та іноземних глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі