середа, 27 вересня 2023 06:40

Елтон Джон схопився за живіт, зі сцени винесли на руках

Елтон Джон схопився за живіт, зі сцени винесли на руках
Фото: Getty Images. Елтон Джон виступає у Берклі, Каліфорнія, в рамках світового турне 1979 року

27 вересня 1979 року зірвалося світове турне англійського співака Елтона Джона. 41-річний артист втратив свідомість під час виступу у амфітеатрі "Юніверсал", Лос-Анджелес, США. В цьому залі запланував дати 10 шоу підряд. На другому концерті вже на п'ятій пісні Better Off Dead - "Краще вже здохнути" Джон раптом схопився за живіт. Зігнувся над фортепіано. Його помічник вибіг з-за лаштунків. Як написала преса: "Елтон упав йому в обійми". Його винесли на руках. Охоронець розповів, що музикант був "блідий, як простирадло". Прес-секретар знаменитості запевняв, що Джон "просто виснажений".

До концертного залу під'їхала швидка. Для публіки оголосили 15-хвилинний антракт. Але вже за 10 хвилин Елтон Джон повернувся на сцену. Медики встигли зробити йому штучну вентиляцію легень. Елтон закінчив шоу. Усю ніч шанувальники носили букети до дверей амфітеатру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Героїня пісні Oh, Pretty Woman померла на руках у автора

З грипом Елтон Джон гастролював ще два місяці. Його шоу було одним з найдовших для того часу. Концерт тривав понад три години.

Інцидент в залі "Юніверсал" ліг в основу епізоду біографічного фільму "Рокетмен" 2019 року. Для кіно об'єднали декілька фактів з життя Елтона Джона. Показали, як він виходить на сцену відразу після передозування наркотиками та спроби самогубства.

Серйозні проблеми зі здоров'ям у Елтона Джона почалися 1975-го. У цей період він страждає на алкоголізм та наркоманію. 2002-го в інтерв'ю Ларрі Кінгу на CNN зізнався, що хворий на булімію, як і принцеса Діана. За словами співака, це їх зблизило. Зараз Елтон тверезий вже понад 30 років.

У лютому 2020-го Елтон Джон втратив голос прямо під час концерту в новозеландському Окленді. У нього діагностували пневмонію. Артист оголосив, що йде на пенсію.

21-28 травня 1979 року Елтон Джон дав концерти в Москві й Ленінграді - теперішній Санкт-Петербург, Росія. Це був перший виступ західної зірки в СРСР. Англієць отримав найменший гонорар в кар'єрі. Йому платили за виступ $1 тис - $3,580 на сучасні гроші. Дав 8 концертів.

Зараз ви читаєте новину «Елтон Джон схопився за живіт, зі сцени винесли на руках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі