пʼятниця, 03 вересня 2021 14:01

Екранізація світового бестселера та супергеройська сімейна драма - що дивитися в кіно цього тижня

Екранізація світового бестселера та супергеройська сімейна драма - що дивитися в кіно цього тижня
25-й фільм Кінематографічного всесвіту Marvel "Шан-Чі та легенда десяти колець" представляє першого у франшизі головного героя азійського походження. Автор: Marvel Studios

Цього тижня в прокат виходить супергеройський екшн, нова частина молодіжної мелодрами, бойовик-трилер, австралійський комедійний фільм жахів і китайський мультфільм.

"Шан-Чі та легенда десяти кілець", реж. Дестін Креттон

Шан-Чі - майстер бойових мистецтв. Його батько Веньву - лідер таємної терористичної організації "Десять кілець". За допомогою давнього магічного артефакту - кілець, що надівають на передпліччя, може генерувати вибухи енергії. Шан-Чі не підтримує батька. Залишає дім, переїздить до Сан-Франциско, де веде звичайне життя. За 10 років Шан-Чі знову наздоганяє минуле. Батько знаходить його та хоче завербувати до організації. Також у житті Шан-Чі несподівано з'являється зведена сестра.

25-й фільм Кінематографічного Всесвіту Marvel і перша стрічка франшизи, що презентує головного героя азійського походження.

Уперше Шан-Чі з'явився в коміксах 1973 року. Там батьком був лиходій доктор Фу Манчу. Цього персонажа створив британський письменник Сакс Ромер ще 1913-го. Фу Манчу грали Борис Карлофф у 1930-х і Крістофер Лі в 1960-х. Зараз Marvel втратили права на персонажа, і у фільмі "Шан-Чі та легенда десяти кілець" батьком Шан-Чі став Веньву.

"Шан-Чі" - це не історія героїв і лиходіїв, а сімейна драма, присвячена тому, що троє людей миряться з давно придушеним гнівом і горем" - пише кінооглядач Polygon Джошуа Рівера. - Режисер Дестін Деніел Креттон, який разом із Дейвом Каллагемом та Ендрю Ленґемом написав сценарій, розкриває цю драму з обережністю та гумором".

Традиційно для фільмів із кіновсесвіту Marvel "Шан-Чі та легенда десяти кілець" має сцени після титрів. Цього разу їх дві.

"Пекельне пекло", реж. Алістер Ґрірсон

Колишній військовий Рекс стає свідком пограбування банку. Захищаючись від злодіїв, випадково підстрелив банківську працівницю та за вбивство потрапив до в`язниці. Виходить на волю вісім років по тому. Рятуючись від уваги ЗМІ, переїздить у Фінляндію.

Комедійний фільм жахів від режисера фантастичної стрічки "Санктум" Алістера Ґрірсона. Попри те, що частина сюжету відбувається у Фінляндії, картину знімали в Австралії. Актори також були австралійцями - їм довелося заучувати фінські слова на слух.

Творці "Пекельного пекла" планують, що фільм стане першою частиною майбутньої трилогії.

"Після падіння", реж. Кастілло Лендон

У новому фільмі стосунки Тесси Янґ і Гардіна Скотта переживають випробування через різні плани на майбутнє. Вона після навчання хоче повернутися до американського Сіетла. А Гардін планував, що разом вони переїдуть до британського Лондона.

Американка Анна Тодд 2013-го почала писати історію кохання учасника англо-ірландського бойз-бенду One Direction Гаррі Стайлса та вигаданої першокурсниці Тесси Янґ. Публікація стала популярною на онлайн-платформі Wattpad - понад 1 млн читачів. Завдяки цьому на творчість Тодд звернули увагу ЗМІ й видавці. Чотири романи із серії "Після" були опубліковані впродовж жовтня 2014 року - лютого 2015-го. У друкованій версії головного героя змінили на бунтаря Гардіна Скотта.

"Після падіння" - екранізація третього роману. Попередні фільми - "Після" й "Після сварки" вийшли 2019-го та 2020 року відповідно.

Головну чоловічу роль у мелодрамі виконує Гіро Файнс-Тіффін - племінник акторів Рейфа та Джозефа Файнсів.

"Таємниця парку розваг", реж. Дін Лян

Мисливець Вік і ведмеді Брамбл і Брір опиняються в таємничому парку розваг "Дика земля". Тут за допомогою спеціальних браслетів відвідувачі можуть перетворюватися на будь-яку тварину. Вік дізнається, що в парку триває конкурс, де можна виграти $1 млн.

"Ведмеді Буні" - популярний у Китаї мультисеріал. Налічує понад 600 серій. "Таємниця парку розваг" - сьомий повнометражний мультфільм цієї франшизи.

"У пастці", реж. С. К. Дейл

Емма та Марк - подружжя. Святкують річницю в будинку біля озера. На ранок Емма прокидається та бачить, що чоловік мертвий і прикований до неї наручниками. Люди далеко, навкруги розставлені жахливі пастки, з яких вона має врятуватися самотужки.

Фільм жахів від режисера-дебютанта С. К. Дейла. Головну роль виконала Меґан Фокс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався найстаріший у світі кінофестиваль

1 - 5 вересня в Києві триває Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM. У програмі 250 анімаційних фільмів, зустрічі з режисерами, професійні дискусії та майстер-класи.

Зараз ви читаєте новину «Екранізація світового бестселера та супергеройська сімейна драма - що дивитися в кіно цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі