понеділок, 21 серпня 2017 18:56

"Дзідзьо взяв на фільм мамині гроші" - стрічка співака виходить у прокат

"Дзідзьо взяв на фільм мамині гроші" - стрічка співака виходить у прокат
31 серпня у всеукраїнський прокат вийде комедія "DZIDZIO Контрабас" Фото: Facebook

31 серпня у всеукраїнський прокат вийде комедія "DZIDZIO Контрабас" режисера Олега Борщевського.

За сюжетом герой Дзідзьо споруджує будинок. Гроші на нього отримує від мами, яка працює в Португалії. Але одного разу розуміє, що мріяв не про це. Решту невитрачених грошей вкладає в костюм, мікрофон і машину. З артистичною кар'єрою не складається і Дзідзьо має швидко знайти $3 тис. На допомогу йому приходять друзі - Юлік і Лямур. Хлопці вирішують провезти через кордон 100 блоків цигарок. У продавщиці дізнаються, що просто так провезти контрабанду не вдасться. На кордоні з'явився митник, який не бере хабарів. Єдиних, кого він не запідозрять - це священників, вирішили хлопці. Тому вдягли одяг греко-католицьких служителів церкви, сіли в "Фольксваген Пассат" і вирушили на митницю. Та їх плани зіпсувала дівчина з рушницею, яку зустріли дорогою.

"Фільм про те, що я усе своє життя хотів стати великим артистом. У дитинстві мав такий сильний голос, що скло тріскало від тиску. А слух мав такий чіткий, що без єдиної помилки міг просвистіти будь-яку мелодію. Мама мене віддала у дві школи – загальноосвітню й музичну. Не мав жодної хвилини на байдики. Постійно вчився. Вигравав перші премії на конкурсах. А потім мама поїхала у Португалію, а у мене почалася мутація голосу. Мама почала надсилати гроші, які я вкладав у свою творчість. На тому й побудована вся "афьора" фільму. Її сенс у тому, що мамі брехати не можна. Мамі треба якомога частіше дзвонити, а мамам треба приїжджати додому," - каже Михайло Хома, він же Дзідзьо. Мати артиста теж знімалася у фільмі. У одній зі сцен вони спілкуються по скайпу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені по цимбалах, де ми візьмемо гроші" - Дзідзьо пообіцяв юному музиканту інструмент

Робота над стрічкою мала початися в листопаді минулого року, та в назначений час випав сніг. Зйомки перенесли на весну 2017-го. За зиму сценарій повністю переписали. Знімали в Києві та в селі Раковець на Львівщині. Для цього спеціально побудували будинок у формі напівсфери. Бюджет картини автори не розголошують.

"Дзідзьо взяв на фільм мамині гроші. Якщо вона дізнається скільки, то відразу прилетить з Португалії. Знайде його і дасть ременяки", - каже продюсер Павло Сушко. Генеральними продюсерами стали сам Михайло Хома та Сергій Лавренюк.

В стрічці акторка Римма Зюбіна зіграла продавчиню, Олексій Вертинський - митника. Володимир Горянський став бракон'єром, а телеведучий Ігор Кондратюк – священиком. Сцена, в якій знімався Кондратюк, відбувалася у церкві побудованій в 1904 році. Героїня акторки Олени Лавренюк єдина у фільмі говорить російською.

"Слово "контрабас" у назві не має відношення до музичного інструменту. Так скорочено називають контрабандистів. Та тут схована алегорія. Дзідзьо ж музикант, тому й фільм має бути "музикальним"", - каже Сушко.

На постерах стрічки Михайло Хома стоїть у сутані священика західного обряду й кедах. Поряд з ним - дівчина у відкритій сукні з бейсбольною биткою. Священник Української Греко-Католицької Церкви Андрій Кащук написав у мережі, що такі зображення нівелюють образ священицтва. Його підтримали однодумці.

"Коли писали сценарій, ми спілкувалися з представниками духовенства. Щоб обійти теми, які можуть когось образити. Головна тема фільму в тому, що треба йти до своєї мрії. Вірити в Бога і любити людей. Фільм добрий, і нікого не висміює. Дзідзьо й команда сміються над собою, а глядач може це зробити разом з ними", - каже Павло Сушко.

"DZIDZIO Контрабас.Контрабас" став одним з 8 фільмів, які візьмуть участь у відборі на висування фільму від України на премію "Оскар". У прокат стрічка вийде 31 серпня.

Українсько-словацький кримінальний трилер "Межа" Петера Беб'яка встановив рекорд касових зборів у Словаччині. Фільм зібрав понад 70 тисяч глядачів в кінотеатрах.

Зараз ви читаєте новину «"Дзідзьо взяв на фільм мамині гроші" - стрічка співака виходить у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі