четвер, 14 вересня 2017 11:55

"Дві бабусі весь час намагалися мене нагодувати" - італійський актор про зйомки в Україні

"Дві бабусі весь час намагалися мене нагодувати" - італійський актор про зйомки в Україні
В прокат виходить українсько-італійський фільм "Ізі" режисера Андреа Ман'яні Фото: KINOafisha.ua

Сьогодні в прокат виходить українсько-італійський фільм "Ізі" режисера Андреа Маньяні.

Фільм розповідає про колишнього гонщика Ісідоро, який заснув під час важливої гонки. Відтоді став мовчазним товстуном і поринув у депресію. Живе з матір'ю і грає у відеоігри. Його брат Філо доручає йому перевезти тіло загиблого українського заробітчанина-маляра Тараса на кордон Угорщини та України. Однак там його ніхто не зустрічає. Ісідоро вирішує самотужки шукати в Україні родичів Тараса. Коли чоловік намагаєтся знайти телефонну мережу, його катафалк крадуть, а труну викидають. Ісідоро прикручує до неї колеса і ручку й тягне за собою у пошуках села Кам'янка.

"Я приїхав в Україну в січні. Було багато снігу і дуже холодно, але я розумів, що знімаюсь у найважливішому у моєму житті фільмі. У селі, де проходили зйомки, дві бабусі весь час намагалися мене нагодувати. Боялися, щоб я не схуднув. Тому мені довелося з'їсти неймовірну кількість борщу, вареників і скуштувати навіть самогонку місцевого виробництва. Якби одна людина не принесла вчасно пляшку на майданчик, не відомо, чи ми б завершили цей фільм", – каже виконавець головної ролі Нікола Ночелла.

Робота над фільмом почалася 2010 року. Потім була 2-річна перерва, пов'язана з подіями в Україні 2014-го. Зйомки планували перенести в Сербію. Але тоді творчу групу у складі режисера Андреа Маньяні і виконавця головної ролі Ніколи Ночелли привезли в українські Карпати. Прийняли остаточне рішення знімати в Україні. Більша частина зйомок відбувалася під Львовом і Трускавцем. Десята частина - в Італії.

"Мій песонаж схожий на мене. Коли мені запропонували зйомки у фільмі, я переживав особливий період. Я виграв багато важливих премій. Незважаючи на молодий вік, досяг високого рівня. Потім робота над фільмом зупинилася на 2 роки. За цей час я знімався тільки в дурницях. Нічого нового чи неймовірного в кар'єрі не сталося. Якби не було затримки у фільмі, я б по іншому зіграв Ізі, бо тоді був на коні. Коли ситуація змінилася, я навіть думав залишити цю роль. Та мене переконали цього не робити. Люди, яких я зустрів в Україні, домомогли мені в своїй подорожі так само, як герої фільму допомагали Ізі", - каже Ночелла. Його цьогоріч відзначили на кінофестивалі у Локарно за найкращу чоловічу роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка італійського кіно зіграла в українській комедії

Бюджет фільму - €1,2 млн (майже 32,9 млн грн). З українського боку його фінансувало Державне агентство з питань кіно, а з італійського - міністерство культури. Цьогоріч стрічка візьме участь ще у двох фестивалях - Бельгійському та Гельсінському.

"Ізі" - це нова сучасна комедія європейського зразка. У Європі говорять про Україну. Там навіть виник термін "нове українське кіно''. Але треба розуміти, що ми робимо лише перші кроки", - каже продюсер Олег Щербина.

"Це перший фільм, контракт на який я підисав, прийшовши на посаду голови Держкіно. Тому для мене це особисте. Вся знімальна команда була якнайкраще підготовлена для виробництва стрічки. Спочатку ми представили стрічку в Італії. Це фантастичне відчуття, коли тисячі глядачів уважно слідкують за фільмом, реагують на найменший рух актора, вдалий кадр чи репліку", - каже голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Картина має відкритий фінал. Не зрозуміло - повернеться герой в Італію чи залишиться в Україні.

"Для мене ця історія закінчена. Я сказав усе, що мав. Протягом усього фільму Ісідоро телефонував своєму брату й питав: "Що ми робитимемо?". У фіналі, тимаючи на руках дитину чоловіка, якого волік на собі у труні, він питає: "Що я тепер робитиму?". Чоловік почав нове життя з нового аркуша і взяв на себе відповідальність за нього. Кожен, подивившись стрічку, має спитати: "Що тепер мушу робити саме я?". Мене вразив той факт, що українські актори можуть з неймовірною легкістю входити в загальний потік зйомок. У кожному акторові я знайшов високий рівень технічної підготовки і відданість справі. Це перш за все стосується Остапа Ступки і всіх, хто навіть годину перебував на знімальному майданчику", - сказав режисер Андреа Маньяні.

31 серпня українсько-італійська комедія "Ізі" Андреа Маньяні вийшла в італійський кінопрокат. Фільм увійшов у десятку місцевого кінопрокату за зборами.

Зараз ви читаєте новину «"Дві бабусі весь час намагалися мене нагодувати" - італійський актор про зйомки в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі