середа, 20 квітня 2011 19:47

Discovery покаже фільм "Битва за Чорнобиль"

Discovery покаже фільм "Битва за Чорнобиль"

У 25-ту річницю Чорнобильської катастрофи, 26 квітня о 20:05 в ефірі Discovery Channel вийде документальний фільм "Битва за Чорнобиль" режисера Томаса Джонсона.

"Глядачі дізнаються факти, які ретельно замовчувалися урядами різних країн світу, і побачать унікальні архівні кадри, зняті на місці подій", — йдеться у повідомленні Discovery.

Також у стрічці зафільмовані свідчення очевидців: ліквідаторів аварії, мешканців Чорнобиля і Прип'яті, лікарів і генетиків, енергетиків і представників влади. Зокрема, у "Битві за Чорнобиль" вийде інтерв'ю з Михайлом Горбачовим, який особисто розповість про те, що відбувалося в Кремлі з того моменту, як прийшла звістка про аварію.

Хронометраж фільму — 94 хвилини.

У картині використані матеріали з архівів студії "Телекон" (Київ), Інституту Курчатова (Москва), Інституту Жукова (Москва), "Чорнобиль інформу" ("Київ), 4 фотографії з конференції у Відні, 3 фотографії Чорнобиля із супутника, запис виступу професора Пеллерина в Парижі, фрагменти документальних фільмів „Гарантія 30 років" Волчакова і „Дзвін Чорнобиля" Роллана Сергієнка, фрагменти радянських новинних програм.

У фільмі беруть участь Юрій Корнєєв, Михайло Горбачов, Ігор Костін, Володимир Гребенюк, Юлія Мартиненко, Ханс Блікс, Микола Антошкін, Наталія Надєждіна, Василь Нестеренко, Володимир Наумов, Андрій Нассонов, Володимир Амелков, Микола Тараканов, Лев Бочаров, Олександр Федотов, Алла Ярошинська.

Нагадаємо, на 61-му Берлінському міжнародному кінофестивалю, було показано новий фільм Олександра Міндадзе "У суботу", присвячений темі Чорнобильської катастрофи.

Зараз ви читаєте новину «Discovery покаже фільм "Битва за Чорнобиль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі