вівторок, 16 липня 2013 09:15

Дев'ять німих фільмів Хічкока стали спадщиною ЮНЕСКО

Дев'ять німих фільмів Хічкока стали спадщиною ЮНЕСКО
Кадр з фільму "Сад насолод"

ЮНЕСКО включила до списку всесвітньої спадщини дев'ять німих фільмів Альфреда Хічкока. Про це повідомляється на сайті організації, а також на сторінці Британського інституту кіно (BFI), який займався відновленням оригінальних плівок.

У список увійшли німі фільми, які Хічкок зняв з 1925-го по 1929-ий роки. Серед цих картин - мелодрама "Сад насолод" (режисерський дебют Хічкока), комедія "Шампанське", а також трилери "Ринг" і "Шантаж".

"У ранніх фільмах Хічкока вже помітні характерні для нього мотиви і манії", - пояснили в ЮНЕСКО особливість кінострічок режисера. Усі включені в список фільми були місяцем раніше представлені Британським інститутом кіно на відкритому показі в Нью-Йорку. Співробітники архіву інституту відновили оригінальні плівки всіх німих фільмів Хічкока, за винятком трилера "Гірський орел" 1927 року, оригінал якого вважається загубленим. Крім цього, хронометраж деяких фільмів, зокрема, "Саду насолод", був збільшений за рахунок знайденого матеріалу.

На роботу з відновлення були витрачені три мільйони доларів, які Британський інститут кіно отримав від приватних фондів і фізичних осіб.

Альфред Хічкок зняв свій дебютний фільм в 1925 році у віці 26-ти років. До цього він безуспішно намагався зняти два інших фільми, кілька років працюючи фотографом і оформлювачем титрів для кіностудій. Всього Хічкок зняв десять німих фільмів, для останнього з яких - "Шантаж" 1929 року - він зробив окрему версію зі звуком.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ять німих фільмів Хічкока стали спадщиною ЮНЕСКО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі