понеділок, 14 жовтня 2013 10:19

Десять номінантів на премію "Оскар" покажуть на фестивалі "Молодість"
9

Валенса. Людина надії
Поїсти, поспати, померти
Боргман
Ґріґрі
Минуле

Десять фільмів-номінантів на цьогорічну премію "Оскар"  у численних кінопрограмах на фестивалі "Молодість".

У програмі "Фестиваль фестивалів" покажуть стрічку "По розірваному колу" Фелікса Ван Ґрьонінґена. Фільм - номінант на "Оскар" від Бельгії. Коли дочка Еліс та Дідьє серйозно захворіла, всі поворотні моменти стосунків пари зринають перед очима: залицяння та пристрасть, зближення у їхній музичній блюґрасс-групі, одруження, незапланована вагітність, батьківство. Ще одного героя "Фестивалю фестивалів", стрічку "Мій пес Кіллер" Міри Форнай номінували на найпрестижнішу кінопремію від Словакії. Це драма одного дня з життя 18-річного Марека, який живе біля словацько-моравського кордону з батьком та приятелями – расистами і хуліганами.

"Ґріґрі" Магамата-Сале Гаруна у French connection висунули на "Оскар" від республіки Чад. В основу історії чорношкірого хлопця з паралізованою ногою, який мріє стати танцівником, покладено реальні події. Головну роль виконав непрофесійний актор Сулейман Деме, який після прем'єри у Каннах став улюбленцем кінокритиків. Від Ірану на "Оскар" висунули ще одну стрічку з програми нового франкомовного кіно, "Минуле" Асґара Фаргаді, з Береніс Бежо (зіркою "Артиста") у головній ролі.

Програма нового німецького кіно German Wave також має претендента на премію Американської кіноакадемії. Фільм Ґеорґа Мааса "Два життя" – номінант від Німеччини. Переможець Берлінале, фільм "Поза дитини" Каліна Петера Нетцера – номінант на "Оскар" від Румунії. Це фільм про заможну пані з Бухареста зі зв'язками у впливових колах, чий 34-річний син стає учасником смертельної аварії.

Висуванець на "Оскар" у "Скандинавській панорамі" – стрічка "Поїсти, поспати, померти" Ґабріели Піхлер. У центрі сюжету молода, вольова та безстрашна шведсько-балканська мусульманка Раша, яка працювала на заводі поки не втратила роботу. Тепер Раша проти всіх - безробітна, без шкільного атестата і по коліна в провінційному багні.

Спеціальною подією фестивалю стане новий фільм Алекса ван Вармердама "Борґман".Його висунули на "Оскар" від Нідерландів. Виконавець головної ролі Ян Бейвут приїде на "Молодість", щоб особисто представити фільм. У фільмі він грає дивного чоловіка з лісу, який стукає до будинку заможної родини і спершу просить прийняти ванну...

43-я "Молодість" відкриється ще одним номінантом. Польща висунула останню роботу Анджея Вайди, "Валенса. Людина надії" на здобуття премії Американської академії. "Валенса" – стрічка про екс-президента Польщі, володаря Нобелівської премії миру Лєха Валенсу.

Триватиме фестиваль "Молодість" у Києві 19-27 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Десять номінантів на премію "Оскар" покажуть на фестивалі "Молодість" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі