середа, 03 грудня 2014 15:17

Цькування репера Noize MC може призвести до повстання молоді проти режиму Путіна - ЗМІ

Цькування репера Noize MC може призвести до повстання молоді проти режиму Путіна - ЗМІ
Фото: politnavigator.net

Після окупації Криму держава взялася нав'язувати патріотизм, підкреслюючи "історичний зв'язок" територій. Однак тиск на хіп-хоп виконавця Noize MC може стати останньою краплею в лояльності молодого покоління стосовно режиму Путіна, пише газета The Washington Post, яку цитує ZN.UA.

Тиск на музиканта Івана Алексєєва (Noize MC- Gazeta.ua) почався після серпневого виступу в Україні. Під час музичного фестивалю в Львові він у подарунок від шанувальників отримав український прапор.

"Я не думаю, що це є чимось унікальним або важливим. Я був просто в Україні і співав українською, і хтось дав мені український прапор. Це було абсолютно нормально", - пояснив Алексєєв під час інтерв'ю в Москві.

Однак після цього виступу 60% концертів зірки було скасовано під тиском влади, зокрема в Сибіру і на Далекому Сході. Такі дії влади спровокували обурення серед молоді: як політично активних, так і тих, хто раніше не цікавився політикою. Деякі порівнюють Noize MC з Андрієм Макаревичем, заявляючи, що він також став мішенню Кремля.

"Ви не можете заборонити людям слухати музику, яку вони хочуть - це небезпечно", - сказала Олена Омельченко, директор Центру молодіжних досліджень у Вищій школі економіки Росії, зазначивши, що вона отримує листи від молоді по всій Росії з питаннями про заборонені шоу.

Якщо влада і далі заборонятиме концерти, то, на думку Омельченка, це може привести до появи нових молодіжних субкультур, подібних до тих, які з'явилися за часів Радянського Союзу, коли прямі заборони багатьох західних рок-виконавців змусили піти їхніх шанувальників в підпілля.

Що більше розголосу Noize MC робить з приводу очевидної політичної мети заборони його концертів, то більше його шанувальники усвідомлюють політичні реалії в Росії, зазначає видання.

Як відомо, Макаревич неодноразово виступав на підтримку України і проти агресивної політики Кремля стосовно неї. Музикант навіть зазнав цькування російських ЗМІ та державних діячів за позицію щодо України.

Зараз ви читаєте новину «Цькування репера Noize MC може призвести до повстання молоді проти режиму Путіна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі