четвер, 07 травня 2020 04:45

"Чілдрен Кінофест" відбудеться онлайн

Автор: childrenkinofest.com
  На офіційному постері цьогорічного "Чілдрен Кінофесту" зображений символ фестивалю Совеня Чарлі. Тримає парасольку Тоторо з мультфільму  "Мій сусід Тоторо" японського режисера Хаяо Міядзакі. 2020-го виповнюється 35 років від дня заснування його анімаційної студії «Ґіблі»
На офіційному постері цьогорічного "Чілдрен Кінофесту" зображений символ фестивалю Совеня Чарлі. Тримає парасольку Тоторо з мультфільму "Мій сусід Тоторо" японського режисера Хаяо Міядзакі. 2020-го виповнюється 35 років від дня заснування його анімаційної студії «Ґіблі»

VІІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест" цього року відбудеться онлайн. Пройде з 29 травня до 7 червня.

Фільми можна буде подивитись безкоштовно на офіційному сайті фестивалю.

Покази конкурсної програми триватимуть протягом 7 днів – переглянути їх можна буде у будь-який зручний час. Фільм-ретроспектива та роботи фіналістів конкурсу дитячих короткометражних стрічок, які входять до складу позаконкурсної програми, будуть доступні для перегляду як спецподії за розкладом – протягом одного дня.

"Карантинні обмеження не дають змоги провести фестиваль так, як ми звикли – у понад 20 містах України, з повними залами на тисячі та сотні маленьких глядачів. Але це не тільки виклики, а й неймовірні можливості – Совеня Чарлі та "Чілдрен Кінофест" цього року можуть завітати у кожен український дім", – йдеться в заяві організаторів заходу.

До конкурсної програми увійдуть картини для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою "Чілдрен Кінофесту" на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать ознайомлюватися з історією кінематографа. У попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм'єр.

Фільм, який стане переможцем цьогорічного "Чілдрен Кінофесту", обере аудиторія. Після перегляду стрічок конкурсної програми глядачам буде запропоновано оцінити свої враження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Docudays UA 2020: назвали переможців міжнародного фестивалю документального кіно

У рамках фестивалю вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. Лауреатів визначить журі українських кінематографістів. Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу "Перші ластівки" актор Максим Самчик та аніматор Олег Маламуж, автор стрічки-переможця 6-го "Чілдрен Кінофесту" "Викрадена принцеса". Глядачам показу дитячих короткометражок також запропонують проголосувати онлайн та обрати переможця в номінації "Приз глядацьких симпатій" – автори найкращого фільму в цій категорії отримають 10 тисяч гривень.

Четвертий конкурс дитячих стрічок, оголошений восени 2019-го, зібрав понад 220 заявок з усієї України. З них буде відібрано по 5 фіналістів у двох категоріях – від 7 до 10 років і від 11 до 14.

Почесним послом фестивалю цьогоріч став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк.

"Чілдрен Кінофест" проходить щороку з 2014-го. Організатор – компанія "Артхаус Трафік". Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення фільмів.

Торік "Чілдрен Кінофест" відбувся з 31 травня до 9 червня у 24 містах України. Покази відвідали майже 50 тисяч юних українців. Гран-прі за підсумками глядацького голосування отримала анімаційна стрічка "Викрадена принцеса" Олега Маламужа. У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано "Лісову школу" Анни Зусмановської з Кривого Рогу.

Зараз ви читаєте новину «"Чілдрен Кінофест" відбудеться онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі