середа, 10 жовтня 2012 13:10

"Це кіно, яке буде дратувати" - в прокат виходить альманах "Україна, goodbye!"
6

Фото: Кадр з фільму "Ядерні відходи" (реж. Мирослав Слабошпицький)

1 листопада в широкий прокат виходить шість українських короткометражок альманаху "Україна, goodbye!". Молоді режисери показують чому так багато українців хочуть виїхати за кордон і почуваються чужими в своїй державі.

"Ця збірка показує абсолютно новий рівень українського кіно", - каже Володимир Тихий, продюсер та режисер проекту "Україно, goodbye!" - Наприклад, такого фільму як "Ядерні відходи" Мирослава Слабошпицького в українському прокаті ще не було. У нас таке кіно можна побачити хіба що на фестивалях. Стрічки альманаху зроблені не по "голлівудських" жанрових форматах. Це модернове кіно".

До першої прокатної частини альманаху увійшло шість фільмів: "Побачення" (режисер Євген Матвієнко), "Борода" (режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук), "Пиріг" (режисер Юрій Ковальов), "Янгол смерті" (режисер Володимир Тихий), "Як козаки у космос полетіли" (режисер Євген Матвієнко), "Ядерні відходи" (режисер Мирослав Слабошпицький).

"Це мабуть найбільш безкомпромісні стрічки", - пояснює Володимир Тихий.- "Це кіно, яке буде дратувати. Є три кіноновели - чорні комедії з гумором, перчиком. Тому гострі враження глядачеві гарантовані. На екрані покажуть те, чого б люди ніколи не побачили в кіно про Україну. Ми робили, так би мовити, художній аналіз нашої сучасної держави".

Загальна тривалість шести фільмів - 115 хвилин. Сюди увійшли стрічки різного жанру. Покажуть альманах "Україна, goodbye!" у Києві, Львові, Одесі, Донецьку та Дніпропетровську. Загалом, у рамках проекту було знято 25 короткометражних фільмів. Друга частина альманаху вийде в прокат у травні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «"Це кіно, яке буде дратувати" - в прокат виходить альманах "Україна, goodbye!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі