вівторок, 11 грудня 2012 16:41

"Це експериментальне кіно для містян" - у Києві покажуть нові українські короткометражки
7

Фото: Фото: dovzhenkocentre.org
Кадр з фільму "Борода"
Кадр з фільму "День незалежності"

14 грудня в кінотеатрі "Київ" презентують сім нових українських короткометражок.

Національний цент Олександра Довженка у проекті "Нова українська хвиля" хоче регулярно показувати сучасні роботи українських режисерів.

"Раз в квартал робитимемо кінозвіт, - розповідає Іван Козленко, заступник гендиректора Національного центру Олександра Довженка. - Цього разу програму сформували на половину зі стрічок державного фінансування та трьох незалежних проектів, які відібрали на базі цьогорічного фестивалю "Молодість".

Серед добірки - короткометражка "День Незалежності", яка стала переможцем національного конкурсу "Молодості" в цьому році. А "Між дванадцятою та опівночі" та "Гамбург" отримали дипломи фестивалю.

Щойно завершені проекти - "Уроки української" та "Дорога".

"Фільм "Уроки української" зачепив мене зображальною культурою. Дуже красивий саме візуально. Це пишна стрічка, що повноцінно переосмислює естетику українського поетичного кіно. А "Дорога" - динамічне і близьке за структурою до видовищного кіно", - додає Іван Козленко.

До програми "Української нової хвилі" увійшло сім стрічок. Це "Уроки української" (реж. Руслан Батицький), який знімався на трьох донецьких шахтах. "Дорога" (реж. Максим Ксєнда) про сина-підлітка. Він їде до батька, для якого є тягарем, в інше місто.

"День Незалежності" (реж. Антоніна Ноябрьова) - своєрідний погляд молодих і неприкаяних жителів українських спальних районів на День незалежності. Про місцевого дивака - старого одинокого чоловіка - фільм "Борода" (реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук). А також стрічки "Гамбург" (реж. Володимир Тихий), "Діалог на самоті" (реж. Юлія Райнветер) та "Між дванадцятою та опівночі" (реж. Денис Сполітак).

"Це соціальне кіно. І це кіно урбаністичне, адже присвячене містянину. До того ж я б назвав програму в повній мірі експериментальною. Українські режисери шукають свого вислову" - характеризує добірку українських короткометражок Іван Козленко.

Зараз ви читаєте новину «"Це експериментальне кіно для містян" - у Києві покажуть нові українські короткометражки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі