понеділок, 09 вересня 2013 11:13

Букмекери назвали японського письменника фаворитом Нобелівської премії

Букмекери назвали японського письменника фаворитом Нобелівської премії
Фото: murakamiharuki.ru

Букмекери визнали японського письменника Харукі Муракамі найбільш перспективним претендентом на Нобелівську премію з літератури в 2013 році. Як повідомляється на сайті британської букмекерської компанії Ladbrokes, ставки на успіх Муракамі приймаються в співвідношенні 3 до 1.

Також в числі фаворитів значаться американка Джойс Керол Оутс (6 до 1), угорець Петер Надаші (7 до 1), кореєць Ко Ун (10 до 1) і канадка Еліс Мунро (12 до 1).

Муракамі не вперше стає фаворитом за версією букмекерів. Наприклад, в 2012 році незадовго до оголошення лауреата та ж Ladbrokes приймала ставки на успіх японця з коефіцієнтом 2 до 1. Проте премію присудили китайському письменникові Мо Яню. Пізніше, вже в 2013 році, Муракамі включили в шорт-лист престижної Дублінської літературної премії, також відомої як IMPAC, однак лауреатом став ірландець Кевін Баррі.

Харукі Муракамі, якому зараз 64 роки, із сучасних японських письменників користується у світі найбільшою популярністю. У числі найвідоміших його робіт - романи "Полювання на овець", "Денс, денс, денс", "Норвезький ліс" та інші. Муракамі - лауреат Премії Франца Кафки, Єрусалимської премії та інших літературних нагород.

Зараз ви читаєте новину «Букмекери назвали японського письменника фаворитом Нобелівської премії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі