вівторок, 04 грудня 2018 21:45

Більшість виконавців - російські: топ-100 пісень, які українці слухали 2018-го

Стрімінговий сервіс Apple Music підбив підсумки року. Компанія опублікувала чарти 100 найпопулярніших пісень у світі та в окремих країнах.

Більшість виконавців, чиї треки найчастіше слухали українці, є російськими, пише інтернет-видання про українську музику LiRoom. До уваги брали кількість прослуховувань за 2018 рік.

Зокрема до списку увійшло 63 пісні російських, білоруських та казахських виконавців. Фігурують такі виконавці, як Елджей, Feduk, Мальбек, Монеточка, артисти лейблів Black Star та Gazgolder.

12 пісень від українських артистів - від Monatik, Kazka, Макса Барських, групи "Время и стекло", Світлани Лободи, Maruv & Boostin. З них - лише одна пісня українською ("Плакала" гурту Kazka).

У список також увійшли 25 пісень західних виконавців - Imagine Dragons, XXXTentacion, Cardi B, Postmalone, Kanye West, Ed Sheeran, Dua Lipa, Camila Cabello та інші.

Автор: liroom.com.ua
  Оприлюднили топ-100 пісень, які українці слухали протягом року в Apple Music.
Оприлюднили топ-100 пісень, які українці слухали протягом року в Apple Music.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським артистам не місце в "русском мире" - журналіст

Британське видання The Guardian зібрало плейлист найкращих треків, які вийшли 2018-го. Рейтинг складали на основі оцінок 50 музичних критиків.

На їхню думку, найкращою 2018-гостала пісня This is America від співака Childish Gambino (справжнє ім'я - Дональд Гловер).Трек вийшов у травні. У ньому Гловер порушує соціальні проблеми американського суспільства: зброя, расизм, одержимість соціальними мережами. Кліп до пісні стрімко набирав популярність. Зараз його переглянули майже 500 млрд разів.

Зараз ви читаєте новину «Більшість виконавців - російські: топ-100 пісень, які українці слухали 2018-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі