пʼятниця, 11 грудня 2015 14:14

Більше тисячі жінок отримали статус учасника бойових дій - Міноборони

Більше тисячі жінок отримали статус учасника бойових дій - Міноборони
колаж: facebook.com

Понад 1 тисяча жінок отримали статус учасника бойових дій за участь в антитерористичній операції на Донбасі. За час проведення АТО, 611 жінок-військовослужбовців нагороджено відзнаками Міністерства оборони України. Про це пишуть на сторінці Міністерства оборони у Facebook.

Усього в українській армії службу проходить 15 тисяч жінок.

"Ще 32 представниць прекрасної, але далеко не слабкої статі, відзначено державними нагородами", - йдеться у повідомленні.

Тим часом під новиною розгорілась дискусія. Одні коментатори вимагають дозволити жінкам займати керівні посади у регулярному війську. Ще одне запитання - відкрити статистику загиблих жінок-військовослужбовців. Є і такі хто просить повністю заборонити служити жінкам у бойових з'єднаннях.

Юрій Франк

"Відмініть наказ, згідно якого всі ці жінки не мають право бути на бойових і керівних посадах"

Roman Protov

"Недавно был сюжет, что женщины не могут получить статус УБД в Украине, т.к. их по законодательству не могут назначать на должности, которые связаны с военными действиями. Кроме медиков, само собой.
Так где правда ??"

Олена Величанська

"Ви, мабуть, не уважно дивилися сюжет. В мене є статус і в багатьох - багатьох інших жінок-військовослужбовців він є. Є в тих з них, хто виконує завдання згідно своїх посад в зоні АТО. І це правда."

Олександр Вітковський

"Сумна статистика, нема чив втішатись, а якщо додати статистику щодо покалічених та загиблих жінок, які приймають участь в АТО враховуючи волонтерок, то варто заплакати. Не жіноча ця справа, їм дітей потрібно народжувати та виховувати, якщо не враховувати окремі виключення"

Radmila Korzh

"Кому що потрібно робити - не вам вирішувати. Ізраїлітянам це розкажіть? ОК?До речі, країна орієнтована на пріорітет чоловіків)))"

Зараз ви читаєте новину «Більше тисячі жінок отримали статус учасника бойових дій - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі