середа, 10 жовтня 2012 10:39

Бертолуччі отримає почесну нагороду Європейської кіноакадемії

Бертолуччі отримає почесну нагороду Європейської кіноакадемії
Бернардо Бертолуччі по праву вважають класиком світового кінематографу. Фото: horoshienovosti.com.ua

Бернардо Бертолуччі отримає почесну нагороду Європейської кіноакадемії (EFA) за внесок у розвиток кінематографа. Повідомлення про це опубліковано на офіційному сайті установи.

25-я церемонія вручення премій EFA, на якій Бертолуччі буде вручена нагорода, відбудеться на Мальта 1 грудня 2012 року. Раніше вже повідомлялося, що почесної нагороди Європейської кіноакадемії також удостоїться Хелен Міррен. Список фільмів-номінантів на премії EFA буде опублікований на початку листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Римі вигоріла частина кіностудії, де знімав Фелліні

Повнометражний режисерський дебют Бертолуччі - фільм "Кістлява кума" ("La commare secca") - вийшов у 1962 році. Кінематографісту на момент роботи над фільмом був 21 рік. Фільми Бертолуччі висувалися на багато престижні нагороди. Зокрема, стрічка 1970 року "Конформіст" ("Il conformista") стала його першою роботою, номінованою на "Оскар". Цей же фільм претендував ще й на "Золотий глобус".

Картина Бертолуччі 1987 року "Останній імператор" ("The Last Emperor") висувалася на дев'ять премій Американської кіноакадемії і удостоїлася кожної з них (у тому числі в основній номінації "Кращий фільм").

Зараз ви читаєте новину «Бертолуччі отримає почесну нагороду Європейської кіноакадемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі