пʼятниця, 19 лютого 2021 11:13

Автор "Гри престолів" готує екранізацію роману про драконів

Автор: twitter.com
  Американський канал HBO випустить екранізацію роману "Знаки дороги" письменника-фантаста Роджера Желязний. Найбільше знаний як автор десятитомного циклу "Хроніки Амбера"
Американський канал HBO випустить екранізацію роману "Знаки дороги" письменника-фантаста Роджера Желязний. Найбільше знаний як автор десятитомного циклу "Хроніки Амбера"

Американський письменник Джордж Мартін стане виконавчим продюсером серіалу "Знаки дороги" за однойменним фентезі-романом Роджера Желязни. Вийде на телеканалі HBO.

Твір видали 1979-го. Розповідає про шосе, яке існує в різних площинах і проходить крізь простір і час. Деякі люди використовують дорогу для розкриття головних загадок людства. Інші - для переписування власного життя в спробі виправити помилки минулого. Шлях побудували дракони. Про їхнє походження та справжню мету нічого невідомо, за сюжетом.

Сценаристкою та шоуранеркою телеадаптації буде Калінда Васкез, яка працювала над серіалами "Втеча з в'язниці", "Якось у казці" та "Зоряний шлях: Дискавері", повідомляє Deadline.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, які серіали соромно дивитися з батьками

Джордж Мартін і Роджер Желязни познайомились у письменницькій майстерні в середині 1970-х. Відтоді дружили до смерті Желязни 1995 року.

"Моя кар'єра на телебаченні розпочалася 1985-го, коли я адаптував оповідання Желязни "Останній захисник Камелоту" для епізоду "Сутінкової зони", - каже Мартін. - Роджер був другом, наставником та одним із найвидатніших фантастів усіх часів. Для мене було честю перенести його текст на телебачення. Ось чому я так радий долучитися до екранізації "Знаків дороги". У нас є чудова книга, чудова сценаристка і задатки дивовижного, оригінального шоу".

Також над проєктом працює Вінс Джерардіс, продюсер "Гри престолів" та її приквела "Дім дракона" про династію Таргарієнів, зйомки якого розпочнуться у квітні.

Джордж Мартін продовжує роботу над романом "Вітри зими", що має стати передостанньою частиною циклу "Пісня льоду й полум'я" про вигаданий світ Вестеросу. Цього місяця письменник повідомив, що написав сотні й сотні сторінок, але треба ще сотні, щоб довести до задовільного завершення. Сподівається, вдасться це зробити 2021-го.

Зараз ви читаєте новину «Автор "Гри престолів" готує екранізацію роману про драконів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі