четвер, 14 лютого 2013 10:00

Артисти рок-опери "Моцарт" знімали глядачів на мобільні телефони
18

Фото: Фото: Тарас Подолян

11-го і 12-го лютого у палаці "Україна" відбулися концерти французької рок-опери "Моцарт". До столиці з Франції приїхало шестеро виконавців головних ролей мюзиклу.

Концерт відіграли разом з українським симфонічним оркестром і хором. За півгодини до концерту біля афіші на вході до концертного залу одна одну фотографують жінки різного віку. Потім поспішають до гардеробу здавати верхній одяг. У коридорі на другому поверсі сидять у кріслах дві блондинки з синами.

"Обійшов сам усі театральні каси. Кругом відповідали: "Та, квитки дуже дорогі", не хотіли мені продавати, - каже 10-річний Іван Раудін. Він махає ногами, які не дістають з крісла до підлоги. - Думали, просто так питаю, бо ще не дорослий. Це я привів маму з собою, щоб вона послухала. Сам граю на барабанах. Слухаю рок і класичну музику".

Поруч дві дівчини роздають кольорові листівки з написом французькою "Дякуємо за Моцарта!". Далі прохання російською підняти мобільні телефони з включеними екранами, аби "перетворити зал на зоряне небо".

"Хочемо таким чином подякувати артистам, які зробили такий чудовий мюзикл, - каже 18-річна Любов Малишева. Вона волонтер фан-клубу "Моцарта". - Нас у фан-клубі з сотню осіб. Він почав існувати з моменту, коли у Києві з'явилася перша афіша концерту - восени. Стало цікаво. Коли послухала в інтернеті мюзикл, вирішила вчити французьку. Мені подобаються французькі рок-опери, починаючи з "Нотр-Дам де Парі".

Концерт починається з композиції Моцарта. Глядачі ще ходять проходами і шукають свої місця. Коли на сцені з піснею з'являється Моцарт у виконанні 39-річного італійця Мікеланжело Локонте, глядачі з бокових рядів починають перебігати центральний ряд і займати вільні місця.

"Кієв, гарного вечора!" - каже співак з яскравим італійським "р". Він з нафарбованими очима і у шкіряних штанях. Коли бігає по сцені, на його грудях підскакує жабо білої сорочки. По черзі виходять співати інші герої рок-опери - композитор Антоніо Сальєрі, батько та сестри Моцарта, перше кохання.

Наприкінці у залі засвічуються підняті екрани мобільних телефонів. Глядачі піднімають аркуші з подякою музикантам. Під час фінальної пісні у виконанні всіх співаків, виконавець ролі батька Моцарта Лоран Моран знімає зі сцени зал на мобільний, артистично хапається за серце і постійно кричить "Щиро дякую! Я люблю Україну!".

З залу артистам дарують квіти, пакети з подарунками, листівки.

За квитки віддали від 200 до 1750 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Артисти рок-опери "Моцарт" знімали глядачів на мобільні телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі