пʼятниця, 16 березня 2012 17:20

"Ярославів Вал" збирає рецепти від письменників

"Ярославів Вал" збирає рецепти від письменників
Фото з сайту vox.com.ua

15 березня у столичному Будинку вчителя видавництво "Ярославів Вал" відсвяткувало своє 12-річчя. За цей час видало з дві сотні книжок.

"Дві наші книжки здобули Шевченківську премію", - каже директор видавництва Михайло Слабошпицький. Два роки тому він видав роман "Чорний ворон" шевченківського лауреата Василя Шкляра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Рутківський переписує романи по шість разів

"Зараз працюємо над збіркою "Курйозіада". У ній кожен з наших авторів розкаже найцікавішу історію, яка з ним трапилася у житті. Видамо книжку, де попросимо письменників розказати три улюблені анекдоти не тільки задля приколу. Говорячи про щось, ми говоримо про себе. Скажи, які анекдоти ти любиш і я скажу, хто ти такий. Вийде книжка, де письменники поділяться трьома кулінарними рецептами".

Академік Віталій Дончик сказав: "Міша, я можу приготувати єдину страву — поставити чайник на електроплиту і закип'ятити воду". Кажу: " Дончик, тому ти не романіст, а тільки літературний критик. Аби ти був великим кулінаром, ти був би великим письменником".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас селяни крім молитовників і Біблії мало що читають" - Мідянка

"Ярославів Вал" готує видання своїх авторів Руслана Найди та Лесі Гончар про козацьку кухню. Цьогоріч у видавництві вийшла їхня спільна книжка "Козацький роман". Вона про покоління українських митців, які творили у 1990-х.

"Ми не видаємо книжок для всіх. Книжки для всіх видає тільки "Фоліо" і ви бачите, що з цього виходить. Нам не зраджує смак, бо ми чітко знаємо свій читацький сегмент і думаємо про нього. Ці читачі є нашим національним інвестором".

З 30-годинною промовою на сцені виступив поет Дмитро Павличко. Також на святкування запросили письменників Володимира Базилевського, Павла Вольвача, Григорія Гусейнова.

Зараз ви читаєте новину «"Ярославів Вал" збирає рецепти від письменників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі