понеділок, 20 серпня 2012 15:48

"Арена-Львів" прийматиме найкращі оркестри країни та Руслану

"Арена-Львів" прийматиме найкращі оркестри країни та Руслану
Фото: plitkar.com.ua

У рамках святкування 21-річниці Незалежності України у Львові відбудеться фестиваль оркестрової української патріотичної пісні. Понад двісті військових музикантів зберуться на стадіоні "Арена-Львів". Захід такого масштабу в Україні проведеться вперше. Проходить він під патронатом Міністра оборони України Дмитра Саламатіна, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Володимира Замани.

"Фестиваль організований в рамках року української повстанської армії, тому лейтмотивом заходу стане власне військове повстанське танго, - зазначив на прес-конференції в.о.начальника головного управління з питань внутрішньої політики преси та інформації Львівської ОДА Іван Саган. - Жанр військової музики доступний всім. До неї слухач не повинен бути підготовлений, як, наприклад, до класичної оперної музики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ювілейний Sziget відвідали 380 тисяч меломанів

Участь у фестивалі братимуть провідні військово-музичні підрозділи Збройних сил України: заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних Сил України з Києва, центр військово-музичного мистецтва Військово-морських Сил з Севастополя, військово-музичний центр Сухопутних військ з Чернігова, центр військово-музичного мистецтва Повітряних сил з Вінниці, західний територіальний центр військово-музичного мистецтва зі Львова та оркестр Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Диригентом заходу буде полковник Віктор Пащенко – головний військовий диригент Збройних Сил України. Також для гостей свята співатимуть Руслана, Павло Табаков, колектив "Гетьман" з Києва та державна хорова капела "Трембіта".

21 серпня о 17.30 військові підрозділи виступлять на площах біля пам'ятників Івану Франку, Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, на площі Данила Галицького та Площі Ринок. Кожен колектив показуватиме колорит свого регіону та тематику війська.

22 серпня о 10.00 музиканти йтимуть урочистим маршем по проспекту Свободи. Фінальна частина фестивалю відбудеться о 16 год на "Арені-Львів". Для всіх учасників вхід безкоштовний. Утім, для безпеки відвідувачів обласна адміністрація роздрукувала 20 тис квитків. Ще 1000 можна отримати безпосереднього на стадіоні.

Зараз ви читаєте новину «"Арена-Львів" прийматиме найкращі оркестри країни та Руслану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі