пʼятниця, 05 лютого 2021 18:11

Яніна Соколова почала зніматися у фільмі

Яніна Соколова почала зніматися у фільмі
Художню частину стрічки "Я, Ніна" фільмуватимуть до 31 березня. У квітні-травні заплановано зйомки документальної частини. Фото: usfa.gov.ua

Режисерка Марися Нікітюк розпочала зйомки драми "Я, Ніна". В основі сюжету - події з життя телеведучої та журналістки Яніни Соколової та інших онкопацієнтів, які стали прототипами героїв.

Соколова грає зірку телебачення Ніну Сокіл. Разом із чоловіком планують дитину. Однак під час медобстеження у героїні виявляють рак. Вирішує нікому не розповідати про діагноз, адже вважає за краще зберегти роботу. Нехтує порадами лікарів заради кар'єри, не усвідомлюючи ризику для життя, за сюжетом.

Фільм створюють за підтримки Держкіно. Має на меті змінити ставлення суспільства до онкохворих людей, а хворих на рак - до самих себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли фільм про примусову депортацію українців

Картина складатиметься з двох частин: художньої, де поєднано декілька історій, та документальної. Упродовж року сценаристка та режисерка Марися Нікітюк збирала та обробляла десятки інтерв'ю онкопацієнтів та їхніх родичів, онкопсихологів та лікарів.

"Стрічка передусім про необхідність підтримки найближчих людей. Про силу надії та дружби під час нелегкої боротьби з раком. Про бажання жити попри все. Завдання - надихнути як хворих на рак, так і здорових людей на розуміння, що кожен день варто проживати як останній, сповнений надії", - йдеться в анонсі.

Оператор - Сергій Михальчук, художниця-постановниця – Марія Шуб, продюсерка – Олеся Корженевська.

Фільм є частиною мультимедійного проєкту "Я, Ніна", у рамках якого Яніна Соколова видала книгу-щоденник з однойменною назвою. Також випустили кліп на саундтрек – пісню "Сьомий день" гурту "Друга ріка".

Зараз ви читаєте новину «Яніна Соколова почала зніматися у фільмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі