вівторок, 13 листопада 2012 19:23

Англійські рокери IAMX вважають Україну домом
11

Фото: Наталка ШЕВЧУК

Англійські рок-електронщики IAMX вже вчетверте приїздили в Україну. Крім феєричного дійства музиканти подарували прихильникам живе спілкування віч-на- віч.

У США та Європі вже багато років живе практика організованих зустрічей музикантів із прихильниками – так звані, міт-н-ґріти (Meet&Greet), що відбуваються до чи після концерту.За додаткову плату, котра часом може перевищувати вартість самого квитка на концерт, фанати мають можливість сфотографуватися з кумиром, взяти автограф, потиснути руку, сказати кілька слів.

Практика таких зустрічей поширюється і в Україні. Днями відбулася здибанка з англійськими музикантами IAMX. Вхід на міт-н-ґріт коштував 450 гривень, тоді як квиток на сам концерт – 500. Одну безкоштовну перепустку на  зустріч організатори розіграли напередодні. Побачення відбулося безпосередньо перед концертом у гримерці музикантів і проходило за схемою: фото з гуртом – слова подяки – автографи. На це все було близько 10 хвилин, фанів – близько двох десятків, тож на кожного перепало менше хвилини, втім для прихильників ці миті безцінні.

"Часу катастрофічно мало, але від того ця зустріч була ще казковішою, навіть фантастичною якоюсь. Дуже порадувало, що музиканти IAMX виявились без натяку на пафосність, навпаки дуже добрі і привітні люди", – каже дівчина у темній вечірній сукні.

А поки фанати обіймалися з фронтменом гурту Крісом Корнером та епатажною клавішницею Жанін, позаду натовпу стояв гітарист Альберто, котрий не міг протиснутись в гримерку. Ця ситуація викликала в музиканта посмішку, а публіка не могла збагнути, чого ж Альберто не прийшов на міт-н-ґріт.

"Головна моя місія виконана: зробила серію фотографій. Кріс мило вклався мені на плечі, Жанін була дуже стильною. Їхній менеджер Реза дуже добра людина. І взагалі, всі учасники бенду добрі і милі люди. У розмовах відчувалася якась надлюбов до України", – ділиться враженнями прихильниця гурту Мирослава.

Любов музикантів до України таки не вигадка. Три попередні концерти IAMX у Львові та Києві були настільки взаємно теплими, що цей концерт Кріс Корнер почав словами: "Як же ж чудово бути вдома".

Корнер і компанія виклались на повну: натхненне виконання відомих хітів, шалені барабанні соло, несподівані імпровізації, супровід відеошоу і все це приперчене харизмою Кріса та потужною енергетикою колективу в цілому.

"А от мені найбільше сподобались червоно-чорні прапорці на сосках Жанін", – не приховує свого захоплення вбранням клавішниці 28-річний Ігор Мельник.

Музиканти пообіцяли незабаром повернутися знову, а вже у грудні вийде перший сингл з наступного альбому - "The Unified Field", що готується до виходу спільними зусиллями музикантів і їхніх слухачів. На базі "Pledge Music" створений фонд, в якому кожен, хто має на рахунку щонайменше 10 євро, може пожертвувати на новий альбом. Зібрані кошти підуть на просування альбому та організацію туру. Такі фонди існують спеціально для незалежних музикантів.

Зараз ви читаєте новину «Англійські рокери IAMX вважають Україну домом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі