четвер, 17 січня 2013 10:14

Американська ілюстраторка привезла до Львова книги та картини
8

Фото: Фото: Ольга Швед

Виставку "Повернення додому" 16 січня представила у львівській галереї "Зелена канапа" відома американська ілюстраторка Валерія Соколова. Книги, які вона ілюструвала у США, ставали бестселерами, а сама художниця отримала багато нагород.

"Роботи відбирала ті, що якимось чином пов'язані із Львовом. Улюблена - нічний Львів, дівчинка, її сни, що існують над містом. Тут атмосфера, яка нагадує мені моє дитинство. А ще дуже люблю малювати мишенят. Білочок. Інколи, аби намалювати якусь тварину у русі, довго згадую як тварина це робить, можу попозувати біля зеркала", – каже Валерія Соколова.

Валерія Соколова народилася у Львові, тут навчалася у художній школі, в інституті. Мешкала в Білорусі, згодом виїхала до США. Там співпрацювала з компанією Волта Діснея та ілюструвала книги. Її останнє видання здобуло найвищу американську нагороду – золоту медаль за найкращу дитячу ілюстрацію.

"Для Волта Діснея я малювала казковий замок Попелюшки для промо-ролика на відкриття Диснейленду у Парижі. Мій ескіз підійшов, його обробили, випустили. Я дуже люблю ілюструвати дитячі книги. Відчуваю, що це моє. Маю можливість працювати ілюстратором у рекламному агентстві, але роблю те, що більше лежить до душі. В Америці є лише кілька художників-ілюстраторів із Східної Європи, які досягли високого рівня. Висока конкуренція, новітні дизайнерські програми залишають без роботи багато талантів. У США ілюструвала книгу Дженіфер Доуві. Це дитяча історія. Але книжка особлива – вона робиться конкретно під дитину. Батьки замовляють її у видавництві, дають дані про дитину – імя, стать. І у книзі це все потім відображено. Я малювала казкових персонажів, дітей. Книга коштує не менше 65 доларів", - розповідає авторка.

У 2011 році художниця проілюструвала книжку Грицька Григоренка "Королівна-крихітка та Киць-киць" ("А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"). Більше десяти років живе та працює у Нью- Йорку.

Виставка "Повернення додому" триватиме до 3 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Американська ілюстраторка привезла до Львова книги та картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі