середа, 28 квітня 2010 13:40

Альоша ходила з дозиметром по Чорнобилю

Альоша ходила з дозиметром по Чорнобилю

Співачка Альоша дозняла кліп на пісню "Sweet people" у Чорнобилі. Із нею поїде на Євробачення в Осло. Про це вона розповіла кореспонденту Gazeta.ua по телефону.

"Першу частину зйомок провели на території напівзруйнованого київського заводу "Радикал", - згадує співачка. - У Чорнобиль довго вагалися їхати чи не їхати. У деяких місцях радіація перевищує норму в тисячу разів".

Альоша зі своїм продюсером Вадимом Лисицею і режисером кліпу Віктором Скуратовським пересувалися по території Чорнобильської зони з дозиметром.

"Деякі оператори одягали распіратори, але нас попередили, що вони нічого не дадуть. Чорнобильська зона обнесена колючим дротом. Коли в'їжджаєш, мурашки починають бігати по шкірі, потім з'являється почуття тваринного страху: у місті жодної живої людини. Радіація там осіла плямами. У деяких місцях дозиметр пищав і видавав дикі звуки. Такі місця обходили".

Більшу частину кліпу відзняли у Прип'яті.

"Погода видалася на рідкість хорошою. Зранку пройшов дощик, крізь хмари раз у раз пробивалося сонечко. У Прип'яті заїхали у школу N2. Там розруха, валяються підручники, по класах розсунуті парти. Я знайшла старий глобус. Виглядає все так, як ніби діти зірвалися з уроків і, перевертаючи на ходу парти, вибігали на вулицю".

Фрагменти кліпу відзняли у покинутому спорткомплексі з басейном і майданчиками для баскетболу.

"Потім перебазувалися на ігровий майданчик з чортовим колесом, каруселями і електромашинами. Знімали, як я ходжу між розвалин зовсім одна. Останнє місце зйомок – центральна площа міста біля готелю "Полісся" і Палацу культури "Енергетик". Зараз це небезпечна територія, а колись тут проводилися урочисті заходи, проходили паради. Сподіваюся кліп хоч частково зможе передати мої відчуття, адже на такі речі не можна закрити очі".

З піснею "Sweet people" Альоша виступить на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2010" в Осло у травні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Альоша ходила з дозиметром по Чорнобилю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі