пʼятниця, 14 червня 2013 16:17

"Альбом 70-річного Rodriguezа заслухав до дірок" - 5 актуальних пісень від Dzierzynski Bitz

"Альбом 70-річного Rodriguezа заслухав до дірок" - 5 актуальних пісень від  Dzierzynski Bitz
Концерт гурту Dzierzynski Bitz

Київський гурт Dzierzynski Bitz шукають натхнення не тільки в пост-панку та новій хвилі, але і в радянській естраді, дореволюційних романсах, аргентинському танго.

Нещодавно музиканти презентували сингл "Podmoskovje/Vziat' Siloj". Над останнім їхнім повноформатним альбомом "I II III" (вийшов 2012-го року) працювало 15 музикантів. Серед незвичних інструментів - маримба, клавесин та терменвокс.

Для Gazeta.ua вокаліст гурту Євген Дзержинський підібрав п'ять актуальних музичних композицій.

Dutch Uncles - Flexxinn

Гарний приклад того як може звучати арт-рок сьогодні. По-свіжому, яскраво і аж ніяк не занудно. Ця композиція ідеальна як рингтон. Двадцятисекундний виступ дає шанс зреагувати на дзвінок до виступу всього гурту.

Mazes - Ores & Minerals

Сонливе (але така рідне) інді 90-х помолодшало і повернулося знову до нас в гості. Таке враження, що не було ніякого нью-рейву нульових. Гітарне соло нагадує щось з Velvet Underground. Забавно як нібито сто разів уже зіграний гаражний, у даному випадку звучить як знахідка.

Sean Nicholas Savage - More Than I Love Myself

Невизнаний геній з Канади. Написав кілька десятків хороших поп-хітів, але так і залишається відомим лише для небагатьох. Можливо в якомусь паралельному світі він збирає стадіони і тисячі прихильниць засипають його листами. Цілком заслуженно.

Mai Jun - Odd

Приємний сюрприз на київській сцені. Хлопці звучать напористо і актуально, на всю використовуючи напрацювання останнього десятиліття, при цьому начебто нікого відверто не наслідуючи.

Rodriguez - Crucify Your Mind

Людина з отримавшого нещодавно премію "Оскар" фільму "Searching for a Sugar Man", яку я відкрив буквально на днях. Йому вже пішов восьмий десяток, але слава тільки нещодавно прийшла до нього. Дебютний альбом "Cold Fact" 70-го року я заслухав до дірок. Це шедевр.  Аме це тим більш незвично, що рік тому в одній з англійських студій нам під час запису допомагав чоловік, який грав у Родрігеза в турне сесійним гітаристом.

DZIERZYNSKI BITZ

Існують з 2007-го року. Гурт можна зустріти на концертах в Мінську, Санкт-Петербурзі, Москві. В Києві музиканти надають перевагу "камерному простору" - нещодавно відіграли квартирник. Вони виступали на фестивалях Джаз Коктебель, AVANT, Крок-рок, Gogolfest.

Лідер гурт Євген (Войцех) Дзержинский, гітара - Олексій Родзинский, клавіші - Макс Парадіс, труба - Владислав Казимович, бас - Тодор Стоічков, барабани - Кшиштоф Грехута. Останній повноформатний альбом гурт випустив у 2012-ому. "I II III" - 9 мелодій про кохання, прогулянки, відпустку... Над ними працювало 15 музикантів.

Зараз ви читаєте новину «"Альбом 70-річного Rodriguezа заслухав до дірок" - 5 актуальних пісень від Dzierzynski Bitz». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі