четвер, 14 серпня 2014 13:09

Адвокати Сенцова закликали Порошенка та Путіна обмінятися політв'язнями

Адвокати Сенцова закликали Порошенка та Путіна обмінятися політв'язнями
Фото: ИТАР-ТАСС

 Адвокати українського кінорежисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе, Світлана Сидоркіна та Володимир Самохін звернулися до президентів України та РФ з закликом обмінятися політв'язнями. Про це йдеться у зверненні, опублікованому на сторінці "Свободу політв'язням Криму" в Facebook.

"Ми закликаємо президентів Володимира Путіна і Петра Порошенка, а також уряди та уповноважені структури Російської Федерації і України проявити мужність і добру волю, людяність і мудрість, продемонструвати готовність до діалогу і бажання зробити перший з безлічі кроків на шляху подальшого мирного врегулювання конфлікту і прийняти рішення про взаємний обмін заарештованими на територіях обох країн українцями і росіянами",- зазначається у зверненні.

Адвокати мають на увазі українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Надію Савченко, Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія, які перебувають під вартою в Москві, а також громадянку РФ Марію Коледу, що перебуває в одному зі слідчих ізоляторів Києва і фотокореспондента інформагентства "Россия сегодня" Андрія Стеніна, який, ймовірно, перебуває під вартою у Запоріжжі.

Нагадаємо, нещодавно МЗС України закликало міжнародне співтовариство до тиску на Росію щодо звільнення політв'язнів. В слідчому ізоляторі Воронежа без жодних правових підстав утримується викрадена в Луганській області та незаконно переміщена російськими спецслужбами на територію Росії військовослужбовець ЗСУ Надія Савченко. Відомий український кінорежисер Олег Сенцов, а також громадяни України Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко були викрадені у травні цього року, а зараз ув'язнені на території РФ.

Спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) "Россия сегодня" Андрій Стенін, який працював на сході Укоаїни, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Сенцова закликали Порошенка та Путіна обмінятися політв'язнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі