вівторок, 17 листопада 2020 13:32

Я не хотів створювати сексуального вампіра - Стівен Кінґ

Я не хотів створювати сексуального вампіра - Стівен Кінґ
Вампіра для серіалу "Доля Салему" втілив австрієць Реджи Налдер. Для гриму знадобилися фальшиві нігті, зуби та контактні лінзи. Фото: Youtube

17 листопада 1979 року на американському телеканалі CBS відбулась прем`єра серіалу "Доля Салему", знятого за однойменним романом Стівена Кінґа.

Письменник Бен Меєрз приїздить в рідне місто Салем. Колись хлопчиком він зустрів живого мерця в старовинному маєтку. Тепер повертається, щоб подолати дитячі страхи та написати роман. Будинок має нових господарів - антикварів Страйкер і Барлоу. Бен підозрює, що вони вампіри, за сюжетом.

Книгу Стівен Кінґ написав 1975-го, між "Керрі" та "Сяйвом". У ній місто має назву Салимове Лігво. За тамтешньою легендою, так воно зветься на честь свині на ім'я Єрусалим, котра втекла до лісу та здичавіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівен Кінґ назвав найкращий серіал року

Режисер - Тобі Хупер. Британський інститут кіно назвав його найвпливовішим у жанрі горорів. Найвідоміші - "Техаська різанина бензопилою" та "Полтергейст". Запросив зробити телеадаптацію 400-сторінкового роману Кінґа сценариста Пола Монаша. Він же був продюсером фільму "Керрі" Браяна Де Пальми.

"Це був безлад, - казав Стівен Кінґ. - Кожен режисер у Голлівуді хотів зняти "Долю Салему", але ніхто не міг придумати сценарій".

Зйомки проходили в місті Ферндейл штату Каліфорнія. Будинок, схожий на дім жахів з роману, в околицях знайти не вдалось. Збудували за $100 тис.

"Ми повернулися до старовинної німецької концепції "Носферату", де він - суть зла, а не романтичний та розумний чоловік, як Дракула, - каже режисер. - Я не хотів створити миловидного та сексуального персонажа. Це монстр, чиї слова ти не можеш розібрати".

Вампірський грим складався з нігтів, зубів та контактних лінз. Останні можна було носити лише 15 хв., одягти нові - за 30 хв.

Після 2-го сезону закрили серіал "Касл-рок" за творами Стівена Кінґа. Він об'єднував персонажів з 7 його книжок, зокрема "Мізері", "Мертва зона", "Мішок із кістками", "Куджо", "Людина в чорному костюмі".

Зараз ви читаєте новину «Я не хотів створювати сексуального вампіра - Стівен Кінґ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі