середа, 12 березня 2014 10:57

85 російських діячів культури підтримали політику Росії щодо Криму

85 російських діячів культури підтримали політику Росії щодо Криму
Агітаційний плакат у Севастополі. Фото: AFP

85 російських діячів культури і мистецтва поставили свої підписи під листом "На підтримку позиції президента по Україні і Криму", йдеться в повідомленні, надісланому прес-службою Мінкультури РФ до редакції Ленты.Ру.

"У дні, коли вирішується доля Криму і наших співвітчизників, діячі культури Росії не можуть бути байдужими спостерігачами з холодним серцем. Наша спільна історія і спільні корені, наша культура і її духовні витоки, наші фундаментальні цінності і мова об'єднали нас назавжди. Ми хочемо, щоб спільність наших народів і наших культур мала міцне майбутнє. Ось чому ми твердо заявляємо про підтримку позиції Президента Російської Федерації по Україні і Криму", - йдеться у зверненні.

Серед тих, хто підписав листа: президент ДМОМ ім. Пушкіна Ірина Антонова, актори Олексій Баталов, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Василь Лановий, співак Олег Газманов, піаніст Денис Мацуєв, диригенти Юрій Башмет, Володимир Співаков, кінорежисери Федір Бондарчук і Павло Лунгін, актор і кінорежисер Станіслав Говорухін, керівник Театру естради Геннадій Хазанов, художній керівник МХТ ім. А. П. Чехова Олег Табаков, директор Великого Московського державного цирку на проспекті Вернадського Едгар Запашний, президент Російської академії мистецтв Зураб Церетелі та в.о. ректора Академії російського балету імені А. Я. Ваганової Микола Цискарідзе.

Список підписів діячів культури і мистецтва є відкритим.

Зараз ви читаєте новину «85 російських діячів культури підтримали політику Росії щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі