вівторок, 08 травня 2018 15:17

7 подій, заради яких варто відвідати Kyiv Comic Con

Найбільший український фестиваль популярної культури Kyiv Comic Con відбудеться 19-20 травня. У столичному Українському домі пройдуть презентації кіно- та анімаційних проектів, коміксів та відеоігр, лекції та воркшопи. Учасники косплею продефілюють у образах та костюмах улюблених героїв з найвідоміших фільмів, фантастичних творів та коміксів. Gazeta.ua обрала у програмі фестивалю 7 подій, через які варто піти на цьогорічний Kyiv Comic Con.

Презентація повнометражного пригодницького екшну "Дике поле", знятого за мотивами роману "Ворошиловград" Сергія Жадана - 19 травня, 18:30

Допрем'єрна презентація повнометражного пригодницького екшну "Дике поле", знятого за мотивами роману-бестселера "Ворошиловград" Сергія Жадана - це унікальна можливість побачити робочі кадри фільму та зазирнути за лаштунки знімального майданчика.
Режисер стрічки Ярослав Лодигін розповість про роботу над проектом, відкриє таємницю, як "Ворошиловград" перетворився на "Дике поле" та поділиться цікавими історіями зі зйомок. Продюсер Володимир Яценко відповість на самі провокативні питання, анонсує дату виходу фільму в широкий прокат, та, якщо буде в гарному гуморі, презентує перший офіційний постер та трейлер картини.

 


Зустріч "Легенди української анімації" - 20 травня, 17:00

Скільки часу йде на "народження" героя? Як займатися анімацією без комп'ютера? Як вигадувати непередбачувані сюжетні повороти? На вас чекають цікаві історії про створення улюблених героїв, професійні секрети та "фішки" від справжніх майстрів своєї справи.
Учасники - Давид Черкаський, який працював над створенням мультфільмів "Пригоди капітана Врунгеля", "Лікар Айболить" та "Острів скарбів", а також Євген Сивокінь та Едуард Кірич — творці безсмертного циклу мультфільмів "Козаки". Модеруватиме зустріч кінознавець Сергій Тримбач.

 

Презентація повнометражного історичного екшн-фільму "Захар Беркут" - 20 травня 13:00

Автори українського фентезі "Сторожова застава" компанія Kinorob та режисер фільму "Кіборги" Ахтем Сеітаблаєв представляють новий масштабний кінопроект — історичний екшн "Захар Беркут" за мотивами повісті Івана Франка. Режисер Ахтем Сеітаблаєв розкаже, як перетворити класичний твір на надсучасне кіно, а також відкриє таємницю, де саме відбудуться зйомки. Автор сценарію Ярослав Войцешек розповість, наскільки сюжет стрічки відрізняється від оригінального твору, чи з'являться нові герої та поділиться враженнями від спільної роботи над сценарієм з американським колегою. Продюсер фільму Єгор Олесов - про ґрунтовну підготовку до зйомок, експедицію в Карпати та співпрацю з істориками та експертами, а також приголомшить масштабом запланованих сцен із візуальними ефектами та поділиться планами на майбутнє стрічки. А художник з костюмів Антоніна Белінська розкаже про роботу своєї команди та чим вона надихалася, створюючи образи героїв фільму, і вперше покаже ескізи костюмів головних персонажів.

Презентація коміксів: видавництво Vovkulaka - 20 травня, 13:30

Зимовий Київ і навала мутантів, темне кельтське фентезі в альтернативній Шотландії, божевільні космічні пригоди строкатої банди… Нову ексклюзивну інформацію і матеріали за коміксами "Тиша", "Відлюдники" і "Банда" ви зможете побачити і почути лише на презентації видавництва Vovkulaka


Свій, чужий, інший в епопеї Джорджа Мартіна "Пісня льоду і полум'я" - 20 травня, 20:00

Світ епопеї Джорджа Мартіна "Пісня льоду і полум'я", як і наш власний світ, перебуває в стані порушеної рівноваги. Зміщено межі, сплутано координати, зруйновано звичний образ світу, простота і зрозумілість чорно-білих уявлень про світобудову та прямолінійних етичних норм відійшли у минуле. Де пролягає межа між другом і ворогом, своїм і чужим, людиною та не-людиною? Чи може людина контролювати світ, в якому живе? Якими нормами визначається етика стосунків між персонажами і коли відбувається конфлікт етичних систем? Якими є можливі сценарії розвитку подій у "Пісні льоду і полум'я" і на які міфологічні моделі вони спираються? Чи можна приручити смерть? Що спільного між білими блукачами і духами хвороб в архаїчних міфологіях? Чи можлива зустріч вовка і лева поза площиною геральдики? Як міфологія впливає на екологічну етику Джорджа Мартіна? Якою є градація переходу від природного до культурного? Про це – в лекції Ірини Борисюк, літературознавиці, журналістки, кандидата філологічних наук, доцента кафедри літературознавства Національного університету "Києво-Могилянська академія".


"Спецефекти по-українськи: в країні чудес": зустріч професіоналів - 20 травня, 15:30

Влаштувати снігопад посеред літа, напустити спеку взимку або прикурити від палаючої руки. Це все вміють ті, для кого чудеса стали професією — професіонали з VFX (Visual Effects). Сьогодні важко уявити фільм без візуальних спецефектів. Над їх створенням в одному повнометражному фільмі можуть працювати десятки і навіть сотні фахівців по всьому світу. І в останні роки все частіше у титрах світових блокбастерів можна побачити українських фахівців.
Побувати за лаштунками кіновиробництва та побачити як створюються яскраві візуальні спецефекти, дізнатись від найкращих українських професіоналів, як працює індустрія в цілому та які фундаментальні навички потрібні майбутньому спеціалісту, а також яскраві шоуріли та бекстейдж відео створення спецефектів від провідних українських студій — все це можна дізнатися на зустрічі "Спецефекти по-українськи: в країні чудес".


"Пісочний чоловік": путівник країною снів - лекція Михайла Назаренка, 19 травня, 18:00

Саме завдяки серії коміксів про Морфея – Сендмена, Пісочного чоловіка, володаря Країни Снів – Ніл Ґейман отримав популярність, на яку не очікував. Багато хто вважає, що ці 76 історій, які утворюють єдину і продуману до дрібниць епопею, залишаються найкращим його твором. Як виникла ця історія (і який стосунок вона має до трьох попередніх інкарнацій Сендмена у всесвіті DC), чому її написано і намальовано саме так, на що звертати увагу і на що очікувати в наступних томах (від конвенту серійних вбивць до Шекспіра і від пекла до раю) – про все це дізнаєтеся на лекції на Михайла Назаренка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Про минулий фестиваль ви можете прочитати у репортажі Олени Павлової "Укрмен, Каратель, Кличко-Халк і Син Порошенка - на Київ Комік Коні шукали українських супергероїв"

Зараз ви читаєте новину «7 подій, заради яких варто відвідати Kyiv Comic Con». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі