вівторок, 07 лютого 2012 15:31

60 незрячих співаків записали диск із симфонічним оркестром у Швеції
7

Фото: Фото надане прес-службою товариства сліпих

Талановиті незрячі українці записали компакт-диск у Швеції. Запросили їх у студію звукозапису швейцарці, коли минулого року вперше потрапили на концерт у львівському театрі імені Марії Заньковецької. Уже чотири роки поспіль кращі незрячі виконавці України дають концерти разом з відомими співаками та групами - Піккардійською Терцією, Ніною Матвієнко, Скрябіним.

Квитки на такі концерти безкоштовні. 30 концертів незрячі дали за кордоном - у Білорусі, Молдові, Угорщині, Швеції, Польщі. Диск записаний у супроводі симфонічного оркестру театру, має назву "Творча сила".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці успішно випробували автомобіль для незрячих (ФОТО)

"Усі незрячі мають талант до співу. Адже коли людина не має зору, у неї загострюється слух, голос. Але не кожен зможе виступити з оркестром, - розповідає директор Українського товариства сліпих Оксана Потимко. - Для запису відбирали 60 кращих незрячих артистів з усієї України. У журі входили музиканти оркестру театру Заньковецької. Інші оркестри відмовилися з нами працювати. Бо це безкоштовний проект. Крім того, диригенту важко працювати з людьми, які його не бачать".

Незрячі виконують класику, народні пісні, авторські пісні сучасних композиторів, різними мовами. За роки виступів незрячі співаки створили дуети з відомими зірками - Сашко Положинський та Марія Швардак, Валентина Степова та Степан Гончаренко, народна артистка України Леся Горова і Микола Пришнівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незрячий українець пішки дійшов до Віфлеєма

Презентація диску та черговий концерт незрячих відбудеться у театрі імені Марії Заньковецької у Львові 16 лютого. Разом з ними виступить Скрябін.

"Часом ідуть здорові люди по вулиці, і все нарікають, все їм погано, - каже Оксана. - Хочуть кудись виїжджати. А ви прийдіть і подивіться: можна не бачити світу, але радіти й співати".

Зараз ви читаєте новину «60 незрячих співаків записали диск із симфонічним оркестром у Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі