вівторок, 26 вересня 2017 17:06

Зірка Ковент-Гарден Яна Саленко розповіла про власні балетні травми

Автор: Прес-служба
  Яна Саленко
Яна Саленко

Напередодні масштабного гала-концерту в Києві прима Берлінської опери і запрошена зірка театру Ковент-Гарден Яна Соленко дала відверте інтерв'ю "Караван історій", де розповіла про ціну світової слави, життя в Німеччині і про те, яке будувати сім'ю з артистом балету.

"Батьки були проти, щоб я займалася балетом. Мама взагалі вважала, що це не професія, а хобі, вона хотіла, щоб я закінчила університет і отримала пристойну, на її погляд, посаду - наприклад, стала лікарем. У той час в мене вірила тільки мій педагог. Пам'ятаю, як вона зупиняла заняття, ставила мене перед усім класом і казала: "Дівчата, подивіться на Яну - вона займається всього три місяці, а вже наздоганяє вас". Її слова окриляли мене. "Значить, є в мені - те особливе, - думала я, - не дарма ж педагог так мене хвалить ". Завдяки її вірі я працювала до фанатизму, і це допомагало мені підкорювати все нові і нові вершини ", - розповіла танцівниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського артиста балету визнали одним з найкрасивіших чоловіків

Балерина зазначає, що завжди була перфекціоністкою і перемагала на конкурсах. Але завжди намагалася думати про обережність.

"Страх травм є у кожної балерини, і щоб цього не сталося, потрібно стежити за собою. Балет - мистецтво, а не спорт, тут не потрібно" рвати "рекорди, в ньому важливі краса і душа. Хоча по молодості у мене було багато пов'язаних з травмами випадків - і порвана литковий м'яз, і хворе ахіллесова сухожилля, і випирають грижі - в паху і на спині, коли я ходити не могла, не те що танцювати. Дякую моїм лікарям, які досить швидко мене відновлюють. Я завжди бажаю танцювати, тому і в форму приходжу швидше, ніж інші. Коли в черговий раз необхідно вирішити складну задачу, кажу собі: "Я зроблю це!", а потім просто йду до мети ", - говорить балерина.

Автор: Прес-служба
  Яна Саленко
Яна Саленко

Танцівниця розповіла, як виховує сина.

"Свого сина я виховую так само, як колись виховував мене тато: говорю йому, що життя прекрасне і в ньому все можливо, головне, любити те, що ти робиш, і мріяти. Я нічого йому не забороняю, даю спробувати себе в різних сферах. Захотів грати на скрипці? Будь ласка! На піаніно? Заради Бога! Одне знаю точно: ніколи не змушу його робити те, що вважаю правильним я, а не він", - каже зірка.

Зараз ви читаєте новину «Зірка Ковент-Гарден Яна Саленко розповіла про власні балетні травми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі