четвер, 03 грудня 2015 15:17

Володимира Гришка у Китаї нагодували черв'яками

Український оперний співак Володимир Гришко повертається з Китаю восьмого грудня. Там закінчив контракт з китайцями. Місцевим вокалістам дав сотню майстер- класів і змусив китайців співати українською, розповів Gazeta.ua Володимир Гришко.

  фото надане Владом Громовим
фото надане Владом Громовим

"Нашу народну пісню "Чорнії брови, карії очі" розучив з китайським учнем. Далася йому не відразу. По фонетиці китайська та українська не схожі. Репетирували не один день. Але нічого. Вже на сцені зірвали бурю аплодисментів" - розповідає Володимир Гришко.

Заодно співак проїхався по містах Піднебесної з грандіозним турне. Його вразили розкішні автостради, залізничні потяги, які мчать 400 км на годину. Порівняв їх з інопланетними кораблями.

  фото надане Владом Громовим
фото надане Владом Громовим

"Здивувала гостинність китайців. Столи ломляться від страв. Правда, додають багато спецій і перцю. Та я звик. На десерт посмакував картопляне пюре з апельсиновим варенням і шоколадом. Нагодували шовковичними черв'яками і в'яленою медузою" - згадує тенор.

  фото надане Владом Громовим
фото надане Владом Громовим

Нагадаємо, співак 12 грудня збирається у гастрольний тур "Дорогами України". Водночас буде прослуховувати талановитих дітей. Найдостойнішого в наступному році відправить у Лондон на Міжнародний конкурс класичного вокалу.

"Два роки тому мій учень Ростислав Кушин з Моршина став володарем гран-прі на цьому престижному британському конкурсі. Тепер у нього успішно складається сольна кар'єра" - додає Володимир Гришко. - Українці - дуже співоча нація. Наші діти талановиті і гідні найвищих нагород на найпрестижніших конкурсах. Їх треба показувати всьому світу".

Зараз ви читаєте новину «Володимира Гришка у Китаї нагодували черв'яками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі