четвер, 27 серпня 2020 12:44

"Таких акторів ще 100 років не буде" - Богдану Ступці мало б виповнитися 79 років
8

Сьогодні, 27 серпня, актор театру та кіно Богдан Ступка відзначав би 79-річчя. У 2010 році йому поставили страшний діагноз: онкологічне захворювання. 2 роки боровся з хворобою. Та серце не витримало: 22 липня 2012-го видатного актора не стало через серцевий напад.

Богдан Сильвестрович народився у сім'ї оперних співаків на Львівщині. У Львові театрального інституту не було, а їхати в Київ юнакові було ні на що - сім'я жила дуже бідно. Після школи працював учнем слюсаря на заводі, потім в астрономічній лабораторії. В 1959 році при театрі імені Марії Заньковецької відкрили театральну студію, і Ступка зміг отримати акторську освіту.

1967-го одружився з Ларисою Корнієнко. Лариса Семенівна — балерина родом з азербайджанського Баку.

У Богдана Сильвестровича та Лариси Семенівни 1967-го народився син — Остап.

"Вважав, що немає нічого важливішого за родину. І коли сім'я поповнювалася, жартував — клан Ступок розростається. Син 52-річний Остап і онук 33-річний Дмитро також актори", — каже двоюрідна сестра Ступки Надія Дика.

Богдан Ступка відзначав би 79-річчя
Фото: vkurse.ua
Богдан Ступка відзначав би 79-річчя
Богдан Ступка відзначав би 79-річчя
Богдан Ступка відзначав би 79-річчя
Богдан Ступка відзначав би 79-річчя.

Богдан Ступка був актором столичного театру ім. Івана Франка. Зіграв понад 100 ролей у виставах і кіно. Найвідоміші фільми за його участі: "Білий птах із чорною ознакою", "Діти Сонця", "Вогнем і мечем". 2 роки він був міністром культури. З 2001-го став художнім керівником Київського театру ім. Івана Франка. Посаду обіймав до кінця життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан Ступка: "Нехай говорять, що хочуть, а я живу, як живу, і завжди хочу спати"

"Є чудові актори, але таких, як Богдан, ще 100 років не буде. В останні роки життя він постійно повторював, що втомився грати і говорити зі сцени. Та до останнього репетирував спектакль "Чайку". Коли повторював текст разом з акторкою Людмилою Смородіною по телефону, то вже пересувався на інвалідному візку. Він хотів відпочити і помовчати. Бог виконав його прохання", — ділиться спогадами дружина Ступки.

Постійно переглядаю фільми та виступи ­Богдана Сильвестровича. Моя кімната як його музей — скрізь фотографії, картини, — говорить актриса 77-річна Лариса Ступка

Зараз ви читаєте новину «"Таких акторів ще 100 років не буде" - Богдану Ступці мало б виповнитися 79 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі